• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Köprüyü tehlikeye atanlara 63 bin lira para cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Anadolu Yakası`nda döküm alanı bulamadıkları gerekçesiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nü (FSM) trafiğe kapatan kamyon şoförlerine trafik cezası kesildi.

Geçen hafta 2 bin harfiyatçının gerçekleştirdiği eylemde 155 kamyon sürücüsüne 465 adet ceza kesildi. Köprüyü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya getiren kamyonculara Trafik Ceza Rehberi`nin 3 farklı maddesinden ötürü kesilen ceza tutarı ise 63 bin 395 lira oldu.

`Sol Şeridi Sürekli İşgal`, `Yetkili Kişilerin Uyarı ve İşaretlerine Uymamak` ve `Zorunlu Nedenler Bulunmamasına Karşın Diğer Araçların İlerleyişlerine Engel Olmak` gerekçesiyle ceza kesildi. 155 kamyoncu toplam 465 adet cezaya çarptırıldı. Tutar ise 63 bin 395 lira oldu.

Kamyonların ağırlığı ile beşik gibi sallanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, herkesi korkuttu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, olayın salınım sınırları içerisinde olduğunu ama risk yaşandığını belirtti.

19 Eylül günü köprüyü trafiğe kapatan hafriyat kamyonları; trafikten yana zaten dertli olan İstanbullular`a zor anlar yaşattı. Eylemci kamyonculardan 155`ine aynı gün cezaları kesildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir