• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
`Sorunlarla yüzleşmek ve çözüm üretmek için HÜDA PAR`ı kurduk`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa il teşkilatı, muhtarlar ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Akşemsettin Mahalle Muhtarı Mehmet Karatoprak, Süleymaniye Mahalle Muhtarı Abdullah Kaya ve Şair Şevket Mahalle Muhtarı M. Recai Üstündağ`ı ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa il başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR`ın kuruluş amacını ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan Akşemsettin Mahalle Muhtarı Mehmet Karatoprak, böyle milletin bağrından çıkmış insanların böyle bir parti kurmalarından ve kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, ziyaretlerinin maksadının hem tanışma hem de partileri hakkında bilgi vermek olduğunu belirterek, partilerinin halkın bağrından çıkmış yepyeni bir parti olduğunu belirtti.

Akşemsettin Mahalle Muhtarı Mehmet Karatoprak, "Kurulmuş bu kadar parti varken, neden HÜDA PAR`ı kurdunuz?" şeklindeki sorusuna Başkan Yalçın, mevcut siyasi partiler, sorunlarla yüzleşmek ve çözüm üretmek yerine çözümü sürekli erteledikleri, hak ve hürriyetleri tanımak yerine bazı şartlara bağladıkları ve sorunları çözmek yerine geçici tedbirleri yeterli görüp gösterdikleri için HÜDA PAR ı kurduklarını ifade etti.

Şair Şevket Mahalle Muhtarı M. Recai Üstündağ kendisini ziyaret eden HÜDA PAR heyetine muhtarların sıkıntıları hakkında bilgiler verdi. Üstündağ, "Aylık aldığımız 400 TL bir asgari ücret bile değildir. Muhtarların bir sigortası bile yok. Siyasi olarak iş yapmak isteyenlerin yolu muhtarlardan geçer." dedi.

Ziyaret kapsamında Süleymaniye Mahalle Muhtarı Abdullah Kaya`ya da bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Süleymaniye Mahalle Muhtarı Abdullah Kaya, gençlerin dinlerinden ve ahlaki değerlerinden uzaklaşmasının toplumda büyük bir sıkıntı meydana getirdiğini dile getirdi. Kaya, gençlerin bu hale gelmesinin sebeplerinden birinin de 8 yıllık kesintisiz eğitim olduğunu belirtti.

İl Başkanı Lokman Yalçın, "Gençlerimiz üreten bir gençlik olmaktan çıkarıldı. Gençler bilime ve ilime yönelmiyor. Bunların hepsi eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Her gelen Milli Eğitim Bakanı ayrı bir sistem getiriyor. Aksaklıklar sadece bunlarla bitmiyor. Zengin daha çok zengin, fakir daha çok fakir olmuş. Zengin fakir arasındaki fark 8 katına çıkmış, sosyo-ekonomik uçurum gittikçe derinleşiyor. Adalet şahsa göre işliyor, biz bunları kabul etmiyoruz." dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir