• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Bebeğinizi anne karnında doğuma hazırlayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Uzmanlar özel yastık kullanımı, lezzetli ve sağlıklı besinler tüketimi gibi alışkanlıkların, anne adayları ve henüz dış dünya ile tanışmamış bebekler üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirterek anne adaylarına tavsiyelerde bulundu.

 

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Aydın Ilgın, bebeği anne karnında doğuma hazırlama ve sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

Bebeğinizle konuşun
Bebeğin 32'inci haftadan itibaren duyduğu sesleri hatırlamaya başladığını belirten Op. Dr. Aydın Ilgın, "Bebek, anneye bilinçli olarak tepki vermeye baslar. Anne karnındayken bebeğinizle çevre gürültüsünden uzak bir ortamda sakin bir ses tonuyla konuşun. Bu konuşma onun sakinleşmesine, yaşayacağı doğum stresini azaltmasına ve mutlu olmasına yardımcı olacaktır.

 

İskandinav yürüyüşünü deneyin
Ilgın, özel tasarlanmış sopalarla yapılan uzun adımlı tempolu yürüyüş biçimi anlamına gelen İskandinav yürüyüşünü anne adaylarına tavsiye ederek, "Bu yürüyüş, normal yürüyüşle karşılaştırıldığında üst beden kaslarını (karın-sırt) daha fazla çalıştırır, enerji tüketiminde yüzde 46'ya varan bir artış sağlar. Bu tür egzersizler gebeliğe bağlı seker hastalığını önler, bebeğin anne karnında daha sağlıklı gelişmesini ve uygun kiloda olmasını sağlar. Ayrıca anne ve bebek için daha rahat bir doğumun gerçekleşmesine yardımcı olur" dedi.

 

Uygun yatış pozisyonunda uyuyun
Doğmamış bebekle konuşmanın, onun rahatlatması açısından çok etkili bir yöntem olduğunu sözlerine ekleyen Ilgın, hamileliğin 28'inci haftasından sonra en rahat uyku pozisyonunun, sol yana yatarak bacakların karna doğru hafif çekilmesi olduğunu belirterek, "Sol yana yatarken sırtınızın arkasına konulan özel yastıklar rahat etmenizi sağlayarak, uykudayken sağa dönmenizi engeller. Sol yan pozisyon ile annenin sağ tarafında bulunan büyük damarlara rahmin baskısı azaltılacağı için bebeğe giden kan akımında artış olur. Dolayısıyla bebeğe daha fazla besin ve oksijen iletilir. Doğum sancısı çekerken annenin sola doğru yatması, bebeği için daha yararlı olacaktır" şeklinde bilgilendirmede bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir