• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Gevaş Merkez Camiinde sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Gevaş merkez camii inşaatı 4 yıla yakın bir süredir devam ediyor. Nihayet camii inşaatı sona yaklaştı. 3 trilyonu aşkın bir masraflarının olduğunu dile getiren Gevaş Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Fahrettin Ceylan, cami inşaatının bitmek üzere olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ve bittiğinde Gevaş ilçesinin 5 bin kapasiteli bir camisinin olacağını ifade ederek bu sevincin tüm Gevaşlıların hakkı olduğunu dile getirdi.

 

25 Mayıs 2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temeli atılan ve 4 yıldır inşaatı devam eden camiye eski tabir ile 3 trilyon 200 milyar lira harcandı. Caminin alt katı lavabo, abdest alma yeri, gusülhane ikinci katta iş merkezi, pasaj, sol tarafında 600 metrekare mescit ve 300 metrekare Kur'an kursu, sağında ise bin metrekareye yakın iş merkezi yapılmış. Caminin bir kısmının iş merkezi yapılmasının cami için yan gelir elde edilmesi olduğunu ifade eden Ceylan, "İnşaat bittiğinde yıllık geliri 120 bin TL olan dükkanları yaptık. Merkez camiye bir gelir sağlayacak. Bu hem yakacak hem de personel giderleri için kullanılacaktır" dedi.

 

Şuan gelinen noktada caminin hiçbir eksiğinin kalmadığını ve avizeler dahil caminin en küçük ihtiyacının karşılandığını ve paralarının peşin ödendiğini ifade eden Gevaş merkez camii yaptırma ve yaşatma derneği başkan yardımcısı Fahrettin Ceylan, "Siz de takdir edersiniz ki hayır işi gönül işidir. Biz bu hayırlı hizmeti bu küçük ve şirin ilçede bulunan hayırsever kardeşlerimizin yardımıyla beraber Van dahil olmak üzere bir çok şehrimizde de yaptığımız yardım toplama çalışmaları neticesinde yaptık. Hamd olsun bu gün gelinen noktada hiçbir borcumuz olmadan ve işçi paraları dahil olmak üzere camimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir çalışma ile inşallah bahara girdiğimiz günlerde camimizin bütün eksikliklerini gidererek Gevaş halkına hediye edeceğiz." dedi.

 

"Yapılan hizmetin her kuruşunun masrafı kayıt altına alınmıştır"
Caminin yapımı sırasında bazı insanların destekten çok kendilerine köstek olduğunu ifade eden Ceylan, "Efendim, 'toplanan paralar nereye gidiyor' diye konuşanların olduğunu zaman zaman görüyoruz. Şunu söylemek isterim ki, burada çok büyük bir hizmet olmuştur. Yapılan hizmetin her kuruşunun masrafı kayıt altına alınmıştır. Dileyen gelip hesap sorabilir. Ancak şunu ifade edeyim camimizin inşaatı bitmiştir. Hatta camimize 650 kg. ağırlığında çok büyük bir avize ile beraber toplam değeri 90 bin TL olan avizeler satın alınmış ve şu an bu avizeler elimize ulaşmıştır. Mermerleri ve bazalt taşları dahil olmak üzere tüm malzemeleri satın alınmış ve sadece bunların inşaat sürecinde kullanılmak üzere cüzi bir paranın dışında hiçbir eksiğimiz kalmamıştır" diyerek cami çalışmasının geldiği aşamaya işaret etti. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir