• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Mısır eken Muşlu çiftçi dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Bu yıl mısır ekmekle zarar ettiklerini söyleyen çiftçi, ektikleri mısırın her dönümde bir tonunu biçme parasına verdiklerini belirterek, mısırın ellerinde kaldığını ifade ettiler.

 

Mısırın para etmemesinin sebeplerinden birinin samanın bol olmasına bağlayan çiftçilerden Cengiz Sosan, ekinlerinin masraflarını bile karşılamadığını ifade etti.

 

Sosan çiftçinin içinde bulunduğu durumu şöyle özetledi: ''Mısırın verimi bu yıl çok iyi yalnız çok ucuz. Geçen yıl tonunu 150-200 TL'ye veriyorduk, bu yıl ise 80-85 TL arasında değişiyor. Mazot 450 TL, mısırın biçme masrafı ise dönümü 70 TL. Peki, çiftçi nasıl para kazanacak'' dedi.

 

Mısırın ucuz olmasının sebebinin samanın bol olmasına bağlayan Sosan, ''Geçen yıl mısırın para etmesinin nedeni samanın az oluşuydu. Bu yıl çiftçi mısırın para edeceğini düşünerek çok ekti. Ot ve buğday iyi olunca dolayısıyla mısır da değer kaybetti. Yani kısacası masrafımızı hesapladığımızda mısır ekmekle zarar ettik. Çiftçi tarlasını biçiyor, her biçtiği dönüme karşılık bir ton mısır parası ödüyor. Yani bir ton mısır veriyoruz bir dönüm biçiyoruz. Şimdi şaşırdık. Biçsek de olmuyor biçmesek de olmuyor. Kısacası Çiftçi çok mağdur ve çok zor durumda'' dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir