• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Şırnak -Van arası 2,5 saate düşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Valisi Hasan İpek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 29 Nisan'da temeli atılan Şırnak-Van karayolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan ile tamamlandığında Şırnak ile Van arasını 2,5 saate düşürecek yol çalışmalarını inceleyen Vali İpek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında genel bir bilgi aldı.

 

Bu yolun çok önemli olduğunu ifade eden Vali İpek, "Sadece Van için değil tüm Doğu Anadolu illeri için bu çok önemli. Muş, Bitlis hepsi. Irak'a ihracat yapan bu illerdeki tüm şirketlerimiz kuruluşlarımız, vatandaşlarımız da bu yoldan istifade edecek. Ayrıca Irak'a gidecek turistler bu yolu kullanacaklar. Belki Nahcivan'dan çıkıp Irak'a gitmek isteyenler bu yolu kullanacaklar.
Trabzon Limanı'ndan yük boşatılmak isteyen bazı firmalar yine bu yolu kullanarak Karadeniz'den Irak'a çok kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Bu anlamda gerçekten çok önemli bir yol. İnşaatın şuanda 5. kilometresini bitirmek üzereyiz. İnşallah iki yıl içerisinde bu yolun açılmasını planlıyoruz. Bu gün yol inşaatını denetledik gayet güzel ve ciddi bir ekiple burada çalışanları görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu yolun diğer 73 km'lik kısmını Karayolları ihale etti. Onlar da başlarsa inşallah kısa sürede Van'a kahvaltı yapmaya gidenler, Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'nin olmadığını, Cudi Dağında olduğunu görmeye gelecekler. Erzurum'daki tarihi eserleri görmeye ve oraya kayak yapmaya gidecek olan Şırnaklılar gayet güzel ve rahat bir şekilde istedikleri yerlere ulaşacaklar." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir