• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Manisa'da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile birlikte Manisa Belediyesi Et Kombinası'nda denetleme yaptı. Kombinada çalışmaların tamamlandığını ve kesim için uygun koşulların hazır olduğunu belirten Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin, Manisa Belediyesi Et Kombinası'nın gayet güzel ve kurallara uygun olduğunu ifade etti.

 

Manisa Belediyesi Et Kombinası'ndaki incelemeye Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin ve Et Kombinası İşletmecisi Hüseyin Güleç ile veteriner hekimler katıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim yerleri ile soğuk hava depolarını gezen Manisa Belediyesi yetkilileri, kombinaya geçer not verdi. Denetimle ilgili bilgi veren Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin, "Manisa Belediyesi mezbaha tesisini 2010 yılından bu yana Hüseyin Güleç tarafından kiralanmak suretiyle işletilmektedir. Mezbaha tesisimiz gerek teknik ve hijyenik şartlar, gerekse işletme yönetimi yönünden bölgemizin sayılı tesislerinden biridir. Kesim öncesi canlı hayvanların muayenesinden başlayıp, kesilen etlerin soğuk havalı araçlarla kasap esnafının dükkanına sevk edilmesi sürecine kadar bütün işlemler, 5996 sayılı Kanun ve yönetmelikleri çerçevesinde gerekli bütün kurallara uyularak yapılmaktadır" diye konuştu.

 

Kurban Bayramı'nda hizmet vermeye hazır
Manisa Belediyesi Et Kombinası'nın sürekli olarak ilgili kurumlar tarafından da denetlendiğini belirten Erşahin, "Kasap esnafımızdan, vatandaşlarımızdan ve ilgili kurumlardan bu konu ile ilgili takdir almaktayız. Kurban Bayramı'nda da isteyen vatandaşlarımız hayvanlarını mezbaha tesisimizde kestirebilmektedirler. Bizler de özellikle büyükbaş hayvanların kesim, yüzme ve parçalama işlemlerinin daha kolay ve sağlıklı olması açısından bu tesislerde kesilmesinin daha uygun olacağını düşünmekteyiz. Mezbaha tesisimiz altyapısıyla, personel ve ekipmanlarıyla Kurban Bayramı'nda vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazırdır" dedi.

 

Sıra numaraları şimdiden alınabilir
Kurban Bayramı'nda kurban kesecek olanların kesim yeri olarak Manisa Belediyesi Et Kombinası'nı tercih etmesi durumunda sıra numaralarını şimdiden alabileceklerini de sözlerine ekleyen Erşahin, "Vatandaşlarımız sıra numaralarını şimdiden alırlarsa, hayvanlarını daha erken kesebilirler" şeklinde konuştu.

 

Canlı Hayvan Borsası da denetlendi
Daha sonra Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Aydoğan İra ve Veteriner İşleri Müdürü Halil Erşahin, Manisa Ticaret Borsası'na ait Canlı Hayvan Borsası'nda da denetim yaptı. Canlı Hayvan Borsası'nın dışarıdan gelecek olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan satıcılarının hizmetine hazır olduğunu belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, "Yaptığımız denetimlerde Canlı Hayvan Borsası'nda herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Periyodik olarak denetimlerimiz sürecek. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyoruz" ifadelerini kaydetti. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir