• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
Suriyeli öğrenciler için Türkçe kurslar açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin'e gelen ve Yenişehir ilçesinde okuyan Suriyeli öğrencilerin okullarına ve derslerine adapte olabilmeleri için Yenişehir Kaymakamlığı'nın desteği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Türkçe Kursları" açılacak.


Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ ve Yenişehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Adnan Aydın ile birlikte Suriye uyruklu öğrencilerin öğrenim gördüğü ilk-orta ve liselerde incelemelerde bulundular.


Bu kapsamda 17 Suriye uyruklu öğrencinin bulunduğu Yenişehir Dumlupınar İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Kaymakam Dr. Özarslan, "Çocuklarımızın, Suriyeli öğrenciler ile sınıflarında hemen kaynaştıklarını, Suriyeli sınıf arkadaşlarına kucak açtıklarını memnuniyetle müşahede ettim ve çok mutlu oldum. İleride bu arkadaşlıklar iki toplumun dostluklarını devam ettirmelerini sağlayacaktır. İki devletin çocuklarının aynı dersliklerde tanışıp, arkadaşlık etmeleri geleceğe dönük çok büyük ve kalıcı yakınlaşmalara neden olacaktır" diye belirtti.


Suriye uyruklu çocuk ve gençlerin okullarda eğitim alabilmesi için "Denklik Belgeleri"nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden (Yabancı Uyruklu Öğrenciler Komisyonundan) almaları ve "Geçici İkametgâh İzinleri"ni İl Emniyet Müdürlüğü'nden (Yabancılar Şube Müdürlüğü) almaları gerektiğine de dikkat çeken Kaymakam Özarslan, hafta sonları Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Türkçe Kursları' açılacağının bilgisini verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir