• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
CBÜ TIP Fakültesi'nde yeni dönem başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Törene Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sevinç İnan ve Prof. Dr. Necip Kutlu, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.


Üniversitenin tanıtımı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli yaptı. Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli yeni öğrencilere hitap ederek; bilimsel araştırmalar yapan, iletişim becerileri yüksek, etik değerlere sahip hekimler olarak yetişeceklerine inandığını dile getirdi. Prof. Dr. Pakdemirli, "600 yatak kapasitesine sahip hastanemiz, bölgenin en güçlü ve hizmet kalitesi yüksek hastanesi olma yolundadır. Hedefimiz, geleceğin doktorları olan sizleri en iyi şekilde yetiştirmektir. Üniversitemiz Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimizi kutluyor, tüm öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize mutlu, huzurlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum." diye konuştu.


Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var ise, "Türkiye'deki ayrıcalıklı üniversiteler arasında yer alan, Ege'nin önemli bir üniversitesinin önemli bir fakültesinde öğrenci oldunuz. Fakültemiz 250'ye yakın öğretim üyesi ile öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısının en yüksek olduğu fakültelerden birisidir. Ayrıca, Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ile Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından 6 yıllığına akredite edilmiş; böylece, uluslararası düzeyde tanınması ve denkliğinin sağlanması hedefine yönelik önemli bir aşama kaydedilmiştir. Ben, aramıza yeni katılan öğrenci arkadaşlarımızı, ailelerini ve onlara bu zorlu süreçte destek olan herkesi tebrik ediyorum. Genç hekim adaylarının içlerindeki insan sevgisini, coşkuyu ve özveri duygusunu yitirmeden uzun eğitim maratonunu başarı ile tamamlayacaklarına inanarak; saygıdeğer öğretim üyelerimize ve tüm öğrencilerimize mutlu, huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum" dedi.


Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sevinç İnan ve Prof. Dr. Necip Kutlu'nun açılış konuşmaları ardından, Dönem I Koordinatörü Prof. Dr. Seda Vatansever tarafından Tıp Fakültesi eğitim sistemi hakkında bilgi verildi ve Dönem I ders programı tanıtıldı.


Tören, "Tıp Eğitiminin Önemi ve Fakültemizin Eğitim Sistemi" konusunda Yrd. Doç. Dr. Süheyla Rahman tarafından yapılan konuşmanın ardından, danışman öğretim üyeleri ile tanışma ve yeni öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleri ile sona erdi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir