• DOLAR 32.513
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2499.985
  • ...
`Kimyasal Saldırı` Mısır`ı Dünya Gündeminden Düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısırlı akademisyen New York Şehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Faradj, Birleşmiş Milletler`in (BM) 68. Genel Kurulu`nda, dünya liderlerinin aralarında yaptıkları ikili görüşmelerde, Mısır`daki darbenin ardından yaşanan kanlı olayların henüz gündeme gelmediğini belirtti.

Faradj, ``Son dönemlerde Mısır hakkında günlük haberler veya düşüşe geçen ekonomiyle ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmıyor. Suriye`deki kimyasal saldırıdan sonra Mısır, dünya liderlerinin gündeminin dışına çıktı`` dedi.

Müslüman Kardeşler`in iktidardan uzaklaştırılmasıyla ilgili ise Faradj, ``Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek`ten sonra, Anayasa Mahkemesi`nin 11 üyesi değişmedi. `Derin devlet`, Geçici Askeri Konsey tarafından bozulmadan, sağlam bir şekilde bırakıldı. Müslüman Kardeşler, devrimci genç liderlerle koalisyon yapsalardı, daha iyi olacaktı`` diye konuştu.

Mısır`daki darbenin başarılı olup olmayacağı konusunda ise Faradj, askeri bir darbenin başarılı olması için sınırlı bir zaman dilimine ihtiyaç duyulduğunu, darbenin, Mısırlılar üzerinde gücünü hakim kılma konusunda başarılı olmadığını ifade etti. Faradj, zaman geçtikçe gerginliğin daha da arttığını, baskıların askeri liderliğin taktiği haline geldiğini belirtti.

Suriye`deki durum ile Mısır ordusunun Suriyeli sığınmacılara muamelesinin aynı şekilde trajik olduğunu ifade eden Faradj, kötüye giden ekonomik durum nedeniyle mültecilerin ihtiyaç duyduğu insanı yardımın ulaştırılmadığını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir