• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
AK Parti BDP polemiği devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman Belediyesi Başkan Vekili Serhat Temel'in iddialarını yanıtladı.

Temel'in açıklamalarını değerlendiren AK Parti Batman İl Başkanı Güneştekin, 80 yıl boyunca yok sayılan Batman'da Hasankeyf Köprü ve Viyadüğü'nün temelinin atıldığını ve Batman'a yapılan yatırımları takdir etmesi gerekirken belediye başkanvekilinin yaptığı açıklamaların kendilerini şaşırttığını söyledi.

Batman Belediyesi kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir
Temel'in, İller Bankasına başvuru ile ilgili AK Partiye yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Güneştekin, "İller Bankası'ndan aldığımız bilgiye göre Batman Belediyesi'nin asfalt, otobüs alımı ile ilgili daha önceki kredi başvurularının tamamının kabul edildiği, bu yıl yapılan başvuruların ise İller Bankası'nın bütçe durumu dikkate alınarak tüm iller bakımından durdurulduğu belirtilmiştir. Batman'a bir ayrımcılık yapılmadığı ortadadır. Belediye Başkanvekili İller Bankasına yaptıkları başvuruyu Ak Parti'nin engellediğini iddia ederek kamuoyuna yanlış bilgi vermektedir. Belediye Başkan Vekili'nin yerel seçimler öncesi Ak Parti'yi karalamaya yönelik gerçeğe aykırı beyanlarını esefle karşıladık." dedi.

Tüm Batman halkı belediyeden şikâyetçi
Tüm Batman halkının belediyenin hizmet üretmemesinden şikâyet eder hale geldiğini ileri süren Güneştekin, "Çökmüş ve perişan halde şehir içi yolların durumu ortadayken sadece şehrin görünen kısmıyla ilgilenen Batman Belediyesi Vizyon Proje çalışmasını zamanında tamamlamayarak halkı mağdur etmiştir. Yol yapım güzergâhındaki esnaf kan ağlamaktadır. Belediye'nin en temel görevlerini dahi yerine getirmediği ilimizin çöp ve temizlik sorunu yaşadığı ortadadır. Yine park ve bahçeler ile mezarlıklar dahi bakımsız haldedir. Batman Belediyesi alt ve üst yapı, içme suyu, sağlık, kültür, eğitim ve diğer kanuni görevlerinde hiçbir hizmet üretmemesine rağmen Belediye'nin ağır bir borcu bulunmaktadır. Belediye kendi borçlarını açıklamamak için kamuoyunu yanıltmaktadır. Haksız olarak Ak Parti'yi suçlayarak kendi kusuruna mazeret üretmeye çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın belediyenin yapması gereken asfaltlama işlemlerinin dahi Hükümet olarak kendileri tarafından yapıldığını iddia etmesini değerlendiren Temel, bunun gerçek dışı iftira olduğunu söylemişti.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir