• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Yurt kapatıldı, İHL`li 30 kız öğrenci ortada kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Samsun`un Ladik ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde (İHL) okuyan 30 kız öğrenci, kaldıkları öğrenci yurdunun müftülüğe devredilmesinden dolayı açıkta kaldı. Kaymakam Murat Gökoğlu, öğrencilerin barınacak yerini en kısa zamanda çözeceklerini söyledi.

Samsun Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih ederek ilçeye gelen ve yurtta yatılı kalan 30 kız öğrenci, 3 yıldır kaldıkları yurdun Ladik İlçe Müftülüğü`ne devir olmasından dolayı ortada kaldı.

Öğrenci velileri, okulların eğitime başlayalı bir hafta olmasına rağmen barınabilecekleri bir yer bulunamadığı için çocuklarının nakillerini başka il ve ilçelere aldırmanın yollarını araştırıyor.

Çaresiz kaldıklarını söyleyen velilerden Umut Onat, ‘’Özel yurtlara başvurduk hepsi kontenjanın dolu olduğunu, başka öğrenci alamayacaklarını söylediler. Ladik gibi eğitim kampüsü olan bir ilçede böyle bir problemin olması ne kaymakamlığa yakışıyor, nede milli eğitim müdürlüğüne. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu, sınavla kazandıkları bir yerden, kalma problemi olduğu için çok sevdikleri okullarından, arkadaşlaından, başka okullara nakil olmak zorunda kalacaklar. Başarılı bir öğrenci olan çocuğumun derslerinin bu durumdan dolayı bozulmasına çok üzülürüm.’’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Veliler okulların açılmasına iki hafta kala Ladik Kaymakamlığı`na başvurarak Kaymakam Murat Gökoğlu’ndan problemin giderilmesi için yardım istediklerini de aktardılar.

Kaymakam Gökoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesi`nin kız öğrencileri Ladik İlçe Müftülüğü`ne ait bir yurtta, geçici olarak barınıyorlardı, binanın Müftülüğe devrolmasından dolayı böyle bir sorun ortaya çıktı. Yetkili kurumlarla görüşülüp en kısa zamanda kız öğrencilerimizin barınacağı bir mekanın ayarlanması için çalışma başlatacağız." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir