• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Mersin'de Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Nihat Karabiber başkanlığında gerçekleşen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Müdür Yardımcısı M. Sabri Özbey, mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurum temsilcileri ile diğer komisyon üyeleri hazır bulundu.

 

Vali Yardımcısı Karabiber toplantının açılışında yaptığı konuşmada tüm tarafların Hayat Boyu Öğrenmeye nasıl dâhil edilebilirliğini konuşmak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Halk eğitim toplantısını önemsediklerini belirten Gül ise gündem maddelerini okuyarak "Halk Eğitim Merkezlerince çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Bu noktada gerek Bakanlığımız gerekse Müdürlüğümüz Hayat Boyu Öğrenme kavramına büyük önem veriyor. Bu toplantıda Hayat Boyu Öğrenmeye yetişkinlerin katılım oranlarını artırmaya yönelik öneriler alacağız" dedi.

 

Halk Eğitim Merkezlerinde birbirinden farklı alanlarda birçok kursun verildiğini hatırlatan Gül, "2013 yılında kurslara ilginin arttığını bunun da rakamlara olumlu manada yansıdığını belirtmek isterim. Bir diğer konu ise okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın durumu, Açık Okul Projesi kapsamında 5 bin okuma-yazma bilmeyen vatandaşımıza okuma-yazma kursu verildi. İlimizde okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayıncaya kadar bu kampanyalara devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Gündem maddeleri olarak komisyonda ise 2012-2013 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi, 2013 -2014 eğitim öğretim yılı hazırlıkları, Aile Eğitimlerine yönelik yapılan ve yapılacak faaliyetler, Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranlarının artırılması, Okullar Hayat Olsun Projesi, Yıl Sonu Sergileri ve Yerel ve Ulusal Yarışmalar başlıkları altında durum tespiti ve geleceğe yönelik öngörüler görüşüldü. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir