• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Sudan`da Gösteriler Sebebiyle Okular Tatil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sudan`ın başkenti Hartum`da Pazar günü başlayan protestolarda göstericilere polis müdahale etti, eylemler sebebiyle okullar tatil edildi. Gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının ise üçe çıktığı iddia ediliyor.

Ülkede petrol ürünlerinde devlet sübvansiyonlarının kaldırılması üzerine fiyatların artması sebebiyle düzenlenen protesto gösterilerinde eylemciler Hartum başta olmak üzere birçok şehirde yolları kapattı.

Hartum`un Umdurman ve Kelale bölgelerinde yüzlerce gösterici, ana yolları trafiğe kapattı. Polis, göstericileri dağıtmak için polis göz yaşartıcı gaz kullandı.

Protesto eylemlerine sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra öğrencilerin de katıldığı belirtiliyor. Gösterilerin artması üzerine Hartum`da okullar tatil edildi.

Akaryakıt zammı başkentin doğusundaki El-Hac Yusuf Mahallesi`nde de protesto edildi. Onlarca öğrencinin katıldığı gösteri sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

Öte yandan Sudan`ın pek çok bölgesinde internet erişiminin olmadığı ifade edildi.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el- Beşir, geçen yıl "Kemer sıkma kararı" almış, bu çerçevede bir süre önce petrol ürünlerinde devlet sübvansiyonlarının kısmen kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Sudan`da göstericiler, akaryakıt protestoları sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının 3`e yükseldiğini öne sürüyor. Sudan polisi ise güvenlik güçlerinin bu ölümlerle ilgisi olmadığını kaydediyor.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir