• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cemil Bayık, Süreci Bitirme Tehdidinde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık,  Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin diyalog aşamasından müzakere aşamasına geçmediğini söyledi ve hükümeti tehdit etti.

"Eğer AK Parti Hükümeti adım atmazsa bizde süreci bitiririz."

Kandil Dağı`nda Rusya ve Kuzey Irak`tan bir Kürt televizyonuna konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, `Çözüm süreci` ve Suriye`nin durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Çözüm süreci`nde Türkiye`nin adım atmaması halinde Kürtler`in alternatifsiz olmadıklarını söyleyen Bayık, İmralı`da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin şu anda diyalog aşamasında olduğunu ancak, müzakere aşamasına geçmesini beklediklerini söyledi.

GERİ ÇEKİLMENİN DURDURULMASI İLK ADIM

Sınırların dışına çekilmenin durdurulması buna dikkat çekmek için olduğunu söyleyen Cemil Bayık, şöyle konuştu:

"AK Parti Hükümeti PKK`nın çekilmesini fırsat olarak gördü ve adım atmadı. İmralı`da BDP heyeti ile yapılan görüşmeler 15 günde bir yapılması gerekiyordu ancak, şimdi 1 aya veya 45 güne çıkarıldı. İmralı`daki görüşmeler halen diyalog aşamasında ve müzakereye geçilememiştir. PKK`nın geri çekilmesinin durdurulması devleti uyarmak içindi. Eğer AK Parti Hükümeti adım atmazsa bizde süreci bitiririz. Böyle devam edemeyiz. Paket ile halkı kandırmak istiyorlar. Halkı `Bakın demokratik adımlar atmak istiyoruz` diye oyalamak istiyorlar. Böylelikle halkın eylemlerinin önünü kesmek istiyorlar. `Biz adım atıyorduk ama, PKK izin vermedi` demek istiyorlar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir