• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Yemen heyeti, MTSO'yu ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Yemen Ticari Heyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, TURAB Başkanı Emin Ucuz ve TURAB Üyeleri hazır bulundu.

 

Heyeti ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, "İki ülkenin 500 seneye yakın bir kardeşliği var. Türkiye'de kutsal topraklar dendiği zaman bunun içine Yemen de girmekte. Bizim böyle bir kardeşliğimiz var. Önemli olan bu kardeşliği ticarete de dökebilmek. Mersin, Türkiye'nin dışa açılan en önemli kapısı. Yemen'in de lojistik konumu çok önemli. Bu ikisini bir araya getirdiğimiz zaman yapacağımız çok iş olur" dedi.

 

Heyet adına konuşan Yemen Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Danışmanı Ahmed M. Al-Aobadi ise, "Ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Gelişimiz umarım iki taraf için de iyi sonuçlar verir. Yemen'de her şey Türk malıdır. Yaşayanların kökü Türklüğe dayanıyor. Karşılıklı işbirliği ile ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından MTSO Ar-Ge ve Yönlendirme Müdürü Fulya Melisa Aybars Kurt, Yemen Heyeti'ne Mersin ve Mersin ekonomisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir