• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Bismil`de İHL`lere yoğun talep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İmam Hatip liselerine velilerin ve öğrencilerin talebi giderek artıyor. Eğitim Bir Sen Bismil Şube Başkanı Metin Çelebi, mevcut okulların bu talebi karşılayamadığını söylüyor.


Ciddi bir açık var
Türkiye genelinde bu konuda ciddi bir açığın var olduğuna işaret eden Çelebi, "Kurulduğu günden yana çok sayıda ilim ve siyaset adamı yetiştiren İmam hatipler, bütün kapatılma girişimlerine karşın güçlenerek yoluna devam ediyor." dedi.


Halk İHL`leri sahipledi
28 Şubat sürecinin ardından orta kısımları kapatılan ve katsayı adaletsizliğiyle önü kesilmeye çalışılan İmam Hatip okullarının halkın sahiplenmesiyle bu sıkıntılı günleri geride bıraktığını dile getiren Çelebi, "Yıllar önce atılan İmam Hatip tohumu bugün yurdun dört bir tarafında yeşeriyor. Önleri kesilen ve kapatılmaya çalışılan İmam Hatip Liseleri, katsayı adaletsizliğine rağmen Öğrenci Yerleştirme Sınavı`nda derecelere giren başarılı öğrenciler yetiştirdi. Katsayı adaletsizliğinin olduğu dönemleri artık geride bırakan ve bu adaletsizliğin kaldırılması ile birlikte yeniden eski günlerine dönen İmam Hatip Liseleri büyük talep görüyor" diye konuştu.

Hiçbir ilçede bu kadar okul açılmamıştır
250 bin öğrenciye eğitim veren İmam Hatip Liseleri`nin önü açık olduğunu dile getiren Çelebi "Katsayı uygulaması gerçekten bu okullar için büyük sıkıntı idi. Ama çok şükür o günleri geride bıraktık. Şuanda Mecit Çelik Kız İmam Hatip Lisesi, Bismil İmam Hatip Lisesi, Tepe İmam Hatip Ortaokulu, Bismil İmam Hatip Ortaokulu, Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu ve liseler bünyesinde iki ortaokul okul açılmıştır.

Hiçbir ilçede bu kadar İmam Hatip okulları açılmamıştır. Buna rağmen imam hatip okullarımız ikili eğitim veriyorlar. Bu talebin artmasının sebeplerinden birisi, gerek katsayının kaldırılması gerekse Milli Eğitim Bakanlığı`nın alan uygulaması ile İmam Hatip Liseleri de diğer düz liseler gibi eşit kulvarlarda sınavlara girme hakkı kazanmıştır. Alanlar arası geçişin alabildiğine genişlemesiyle birlikte, mevcut katsayının bir anlamı kalmadı" dedi.

Çocuklarınızı gönül rahatlığıyla gönderin
Çelebi son olarak; "Çocuklarına güvenli ve nitelikli eğitim yuvası arayan velileri çocuklarını İmam Hatip Liselerine vermeye çağırıyorum. Kaliteli eğitimin verildiği bu okullarımızda göz bebeğimiz olan çocuklarımızı manevi değerlere ve başarılı çocuklar olarak yetiştirelim" ifadelerini kullandı. (Hasan Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir