• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
Çetin Doğan: Emirler Genelkurmay Başkanlığı’ndan Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savunması alınan Çetin Doğan`a üye hakim Hakan Oruç, "10 Nisan 1997`de Batı Çalışma Grubu`nun kurulması yönündeki sizin imzanızı taşıyan belgeler var. Anayasa`ya göre MGK sadece tavsiye niteliğinde kararlar alır. MGK emir veremez. Alınan karar da tavsiye niteliğinde karar. Bu karar doğrultusunda Genelkurmay`dan çalışma yapılması yönünde talimat geldi mi?" sorusunu yöneltti.

Genelkurmay Başkanı`nın Cumhurbaşkanı ile rutin görüşmeler yaptığını belirten Doğan, Oruç`un sorusuna "Konuşulan konulardan çıkan talimat varsa konuları alt rütbelilere iletir. Genelkurmay Başkanı alınan kararlardan karargâhı haberdar etmemesi gibi bir konu olamaz. Bu emir doğrudan Genelkurmay Başkanlığı`ndan gelmiştir. Bizim referansımız MGK kararları değil. 54. Hükümetin verdiği talimattır. Genelkurmay Başkanı`nın bu konuda bilgilendirilmesi mümkün değil. Yazılı ve şifahi olarak verilen talimatlar olabilir." şeklinde cevap verdi.

AK PARTİ DÖNEMİNDE DE İRTİCA KONULU TOPLANTILAR YAPILDI

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, savunmasında AK Parti döneminde de irtica konulu toplantılar yapıldığını dile getirdi. Doğan, “En son toplantı 2009’da yapıldı. 2009’a kadar yapılan toplantılarda azalma oluyor. 2009’da 2 tane toplantı oluyor ve daha sonra toplantı yapılmıyor. Toplantılar sonrası Başbakan tarafından irtica ile mücadele için 2 adet bildiri yayımlanıyor. 2006’da değişen mevzuata paralel olarak irtica ile mücadeleye devam edileceğini ve mevzuata irtica için silahlı terör örgütü olması şartı getiriyor” dedi.

zaman

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir