• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
"Diyarbakır'a yatırımlar artıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kamu yatırımları kapsamında Diyarbakır'ın Türkiye sıralamasında beşinci şehir olduğunu ifade eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'a 914 milyon 826 bin TL yatırım yapıldığını söyledi.

 

Kamu kurum müdürleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Kıraç, çözüm süreciyle birlikte yatırım konusunda Diyarbakır'da iyimser bir havanın yakalandığını dile getirdi.

 

Diyarbakır'ın kamu yatırımlarında Türkiye'de ilk beşe girdiğini söyleyen Kıraç, "Kamu yatırımlarına baktığımızda, 914 milyon 822 bin liralık bir kaynak ile Türkiye içerisinde en fazla yatırımı alan beşinci şehiriz. İnşallah bu kaynakları daha çok arttırırız. Özel sektörün ve yabancı sermayenin bu bölgeye yatırım yapması için her türlü desteğe açık olduğumuzu ve bundan sonrada bu tür destek ve taleplere yardımcı olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Arkasında insan sevgisinin olmayan hiçbir girişim başarılı olamaz." ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır'da 11 köprülü kavşak inşaatının bitmek üzere olduğunu söyleyen Kıraç, "Sur içindeki kentsel dönüşüm ve burçların restore edilmesiyle şehrin yüzü değişecek. Diyarbakır İl Özel İdaresi'nin 116 milyon TL'lik bütçesi ile yatırımlar artacak. KÖYDES' in 18 milyon TL olan bütçesini de yılbaşına kadar 22 milyon TL'ye çıkaracağız." dedi.

 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 4 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyen Kıraç, Teşvik kapsamında 6. Bölge'de bulunan Diyarbakır'a yeni bir organize sanayi bölgesi yapılması çalışmaları devam etmekte. 6. Bölge'ye yatırım yapacak girişimciler yüzde 38 daha avantajlı olacak. Diyarbakır'daki doğalgaz ve demiryolu ulaşımı sıkıntısı yakında çözülecek." şeklinde konuştu.

 

Doğalgaz için 3 milyon 700 bin TL'lik yatırım yapılacağını sözlerine ekleyen Kıraç, 27 şehit sahabe kabrinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii'nde kadın tuvaleti sıkıntısının yanı sıra surlarda bulunan 5 burcu da yenilediklerini söyledi.

 

Çözüm süreciyle birlikte insanların huzur bulduğunu belirten Vali Kıraç, "Çözüm süreci ile birlikte bölge huzur buldu, insanların yüzü gülmeye başladı. Bunu en küçük esnaftan en büyüğüne herkeste görmekteyiz. Yılsonu itibari ile 300'ün üzerinde bir yatırım talebi alacağımızı düşünüyoruz. Bunun için alanı genişletme, yeni alan bulma, bu yatırım taleplerini karşılayalım diye bir çalışma içerisindeyiz." şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman/Mehmet Furkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir