• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Karadaği'den direniş çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul bugün çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Müslüman Âlimler Genel Sekreteri, Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Arap katılımcılar ve çok sayıda davetlinin katıldığı program İstanbul Güneşli'de bir otelde başladı.

 

"Kendisini Allah'a adamış alimler, halka doğruları aktarmalıdır"
Dünyada birçok bölgede katliamlar yaşandığını aktaran Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, "Nahda'da, Rabia'da, Suriye'de, Burma'da insanlar katledildi. Suriye'de 200 bin insan katledildi. 400 bin okul tahrip edildi. Mescid-i Aksa basılıyor, işgal ediliyor. Bu yaşanan vahşetler karşısında kendilerini Allah'a adamış İslam alimlerinin halka gerçeği aktarmaları, halkı bilgilendirmeleri gerekiyor. Dolayısıyla bu konferans çağrısı yerinde olmuştur.

 

Mısır'da yaşananlar sadece darbe değildir. Sadece hukukun ayaklar altına alınması da değildir. Demokrasinin, insani ve İslami hakların ayaklar altına alındığı bir darbedir. Bu darbe Mübarek'i geri getirmiş ve hatta onun yönetiminden daha kötü bir yönetim getirmiştir. Bu darbe hürriyet ve demokrasiye karşı yapıldı. Bu darbeyi bilerek veya bilmeyerek sözde bazı İslamcılar da desteklemişlerdir. Ben yine buradan tüm insanlara özellikle de Mısır halkına darbe karşısında durmaya direnişi sürdürmeye davet ediyorum." dedi.

 

Müslümanlara yardım için şeffaf bir fon kurulmalı
Son olarak bu konferans sonucunda şeffaf bir fon kurulması gerektiğini vurgulayan Karadaği, kurulacak olan bu fon sayesinde dünyanın çeşitli yerlerinde şehit edilen, zulme uğrayan ve cezaevine giren insanların ailelerine yönelik maddi yardım sağlanması gerektiğini aktardı. (Erkan Yavuz, Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir