• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Japon destekli meslek kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Japon hükümetinin Bismil ilçesine bağlı Tepe Beldesindeki kadınlara yönelik meslek edindirme projesi için verdiği hibe programıyla yapılan eğitim ve destek evi projesinin açılışı Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır ve Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Programın açılışında konuşan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, kursta özellikle dikiş, giyim dikim sanatlarının geliştirilmesinin amaçlandığını aynı zamanda bu tip projelerle aile ekonomilerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Topyekûn kalkınmanın bu şekilde olabileceğini belirten Kaymakam Bakır, "Biz bayanlarımıza eğitim vermekle kalmıyoruz. Bu kazanılan becerinin ekonomiye, aile bütçesine dönüşmesi için çaba sarf ediyoruz." dedi.

 

Kaymakam Vehbi Bakır daha sonra usta öğretici Gökhan Çelebi'den kurs eğitimi ile ilgili bilgi aldı. Çelebi, kursiyer bayanların, kurs boyunca, dikiş makinesi kullanmayı, tamir etmeyi, kalıp çıkarmayı, biçkiyi ve kendi tasarladıkları modelleri dikmeyi öğreneceğini söyledi. (Aydın Bal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir