• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Bursa eğitimi masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2013-2014 yılı çalışmalarının planlamasının yapıldığı "Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği" toplantısı Yeniceabat BTSO Mesleki Eğitim Kampusunda gerçekleştirildi.


Yaşam boyu eğitimin masaya yatırıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra kamu kurumları ile belediye temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Halk Eğitim Merkezi ve okul müdürleri katıldı.


Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal'ın yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren sunumuyla başlayan toplantıda 2013-2014 eğitim öğretim yılının planlaması yapıldı.


Hayat Boyu öğrenmenin önemine vurgu yapan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Her bireyin yaşam boyu eğitim almaya ihtiyacı var. Bu konuda hepimiz yaşam boyu eğitimin birer parçası olmak zorundayız. Ya öğrenen ya da öğreten olmalıyız. Hayat boyu eğitim konusunda vatandaşlarımızı uygun yönde yönlendirebilirsek meyvelerini toplarız. Yönlendirmeyi iyi yapamazsak ürünlerimizi sel götürür. Hepimiz işbirliği ile bu mekanizmanın bir parçası olmalıyız" dedi.


Günümüzde sadece okur-yazar olmanın yetmediğini belirten Kartal, "Teknoloji okur-yazarı olabilmeliyiz. Özellikler çocuklarımıza yasakçı zihniyetle yaklaşmamalı, 'Teknolojinin iyi yönlerini nasıl daha olumlu ve verimli kullanabiliriz?' konusunda eğitim vermeliyiz" dedi.


Gülsar: Eğitim beşikten mezara kadar olmalı
Toplantının önemini vurgulayan ve alınacak en küçük bir kararın çocukların geleceğine etki edeceğini belirten Atilla Gülsar, "Artık bütün Dünya eğitimin önemini biliyor. İnsan davranışlarını değiştirecek ve Dünyayı ileri götürebilecek tek şey eğitimdir. Günümüz Dünyasında eğitimin beşikten mezara kadar hayat boyu devam etmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.


Hayatta boşluğa yer yok
Hayatta boşluğa yer olmadığının altını çizen Atilla Gülsar, "Özellikle çocuklarımızın hayatında boşluk bırakırsak, bu boşluklar olumsuzluklarla dolar. Hedefimiz kaliteli eğitim vermek ve kaliteli insan yetiştirmektir. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Okullar Hayat Olsun projesi ile tüm okullarımızı vatandaşlarımıza açtık. Okullarımızı mahallenin bir buluşma noktası ve hayat boyu öğrenme merkezi yapmayı hedefliyoruz. Yapılan tüm devlet binaları aslında milletin malıdır. Atıl vaziyette olan özellikle okul binalarımız bu projeyle topluma açılmış oldu ve daha işlevsel hale geldi. Başta Büyük Şehir Belediyemiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.


Hayat boyu öğrenme kapsamında yapılacak çalışmalar ve bu kapsamda verilecek eğitimlerin masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca Bursa'da tek bir okuma-yazma bilmeyen fert kalmayıncaya kadar kurslara yoğun bir şekilde devam edileceği kaydedildi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir