• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Hasan El - Benna
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Şenlik / İnzar Dergisi:
 
17 Ekim 1906`da Mısırın Mahmudiye Kentinde doğan Hasan El Benna, dini ve ilmi yönden köklü bir aileye mensuptur. Babası hadis âlimi idi. Hadis konusunda bizzat kendisinin yazdığı birçok eseri vardır. İste böyle bir ilim yuvasında büyüyen Üstad El Benna, ilim, takva ve züht atmosferinde yetişip yoğruldu. Daha küçük yaşlardayken üstün bir zekâya sahip olduğu gözleniyordu. Gece namazlarına ve pazartesi, perşembe oruçlarına devam ederdi. Küçük yaşlarında Kur`an-ı Kerimi yarısına kadar ezberleyen El Benna, 15 yaşlarında hafızlığını tamamladı.

Gençliğinin ilk yıllarında bile onda ağır başlılık hâkimdi. Zulme ve haksızlığa karşı ciddi ve izzetli bir duruşu vardı. Yüzünün hatlarında devamlı bir elem ve hüzün görünüyordu. Kalbinde daima Müslümanların dertlerine çareler arama aşkı vardı. Onun bu hali zaman zâman bazı kötülükleri bizzat kendi eliyle değiştirmeye götürüyordu.

Nafile ibadetlere devam etmesiyle ruhu büyük bir enginlik kazanmış ve nefsi daha da arınmıştı. Dindar bur muhitte yetişmenin getirdiği havayla çocukluk yıllarını camilerde ezan okuyarak, mahalle halkını namaza kaldırarak, üç aylarda oruç tutarak, sürekli Kur’an ezberleyerek geçirirdi. Daha öğrencilik yıllarındayken İslâmi çalışmalarından dolayı genel kültürü oldukça gelişmişti. Daha lise çağındayken "kötülüklere karşı mücadele" adında bir teşkilat kurarak bazı önemli şahsiyetlere mektuplar göndermiş, onlara nasihatlerde bulunup dikkatlerini toplumda aleni işlenen kötülüklere çekmeye başlamıştı.

Liseden mezun olduğunda Mısır`daki tüm öğrenciler arasındaki sıralamada beşinci olmuştu. "Darul Ulum"da eğitimcilik bölümünü okuduğu üniversiteyi ise...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir