• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Başörtü düşmanı Öğretmen bu defa Kayseri`de!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yıllarca “Haydi kızlar okula, Baba beni okula gönder” kampanyaları altında kız çocuklarının okula gönderilmesi teşvik edilirken Kayseri Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi’nde 10.sınıf öğrencisi Rukiye Bendeş’in başörtü taktığı gerekçesiyle okul öğretmenlerinden Hanife Özdoğan, Nuh Çakır ve Kubilay Akyürek tarafından büyük baskı altında olduğu bildirildi.
Baskı altına alınan öğrenci Rukiye Bendeş’in babası Adem Bendeş ise “Hiçbir yönetmelik öğrencinin sınıftan atılmasına müsaade etmez, hiçbir öğretmen öğrencisine seni derse almayacağım diyemez. İstiyorlarsa tutanak tutarlar, ama kızım derslerinde baskı görüyor. Böyle devam ederse eğitim hayatı zedelenecek diye üzülüyorum” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Makamında görüştüğümüz Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi Müdürü Nurdoğan Gök “Biz Kayseri’nin güzide bir okuluyuz. Hiçbir öğrencimizin yıpranmasını istemeyiz. Bir yandan velilerin talebi, bir yandan öğretmenler ve bir yandan da yönetmelikler bizi zor durumda bırakabiliyor” dedi.

DERSİN 20 DAKİKASINI “BAŞINI AÇ” DİYEREK GEÇİRDİ
10. sınıf öğrencisi Rukiye Bendeş’in en büyük baskıyı okulda Edebiyat öğretmenliği yapan Hanife Özdoğan’dan gördüğü ve dersin tam 20 dakikası boyunca örtüyü çıkartması için hakaretlere maruz kaldığı belirtilirken, öğretmen Özdoğan’ın öğrencisine, “Hangi örgüte üyesin, arkanda kimler var, çok istiyorsan İmam Hatip’e git, peruk tak, başörtü takacaksan gelme” dediği öğrenildi.

Edebiyat öğretmeni Hanife Özdoğan, öğrencisi Rukiye Bendeş’i ders saatinde sınıfın içinde arkadaşlarının huzurunda “örgüt üyesi” olmakla suçlaması, sınıftaki öğrencilerin de tepkisine neden oldu..

Aynı sınıfta olaya şahit olan öğrencilerin ifadesine göre öğretmen Özdoğan, sınıfa girerek öğrenciye şunları söyledi: “Başörtünle derse girmeye devam mı edeceksin? Başını açman gerekiyor, sınıfta böyle oturamazsın. Sen benim lafımı dinlemediğin için zamanımı alıyorsun. Senin siyasi bir yönün var herhalde.”

Bunun üzerine öğrenci Rukiye Bendeş’in, “Hayır hocam siyasi bir durum yok” demesine rağmen Hanife Özdoğan’ın bu sefer adeta fetva vermeye başlayarak “İki sebeple baş kapatılır. Birincisi siyasi sebep, ikincisi inanç için. İnanç için kapatıyorsan başını açmanın dinen sakıncısı yok. Cumhurbaşkanı bile çocuğunu yurtdışında okuttu. Sen sözümü dinlemiyorsun, sana disiplin cezası verdireceğim. Sana düzgünce anlattım, beni dinlemiyorsun. Aç başını ! (Masaya vurarak) Sen ne yapıyorsun kızım ya! Bana bir şey olmaz söyleyeyim sana. Seni kınarlar, bana bir şey olmaz.” dediği öğrenildi.

Özdoğan’ın konuşmasına “Sen benim sözümü dinlemek zorundasın, dinlemiyorsun. Hiçbir öğrenciyle bu kadar uğraşmadım. Sana başını açmanı söyleyen diğer hocalar gelirse sana fişleme yapar, idareye gönderir.” şeklinde tehditlerle devam ettiği öğrenilirken, hukukçular bu şekilde konuşmanın eğitim ilkelerine aykırı olduğu gibi, Ceza Kanunu”na göre ayrıca suç olduğunu hatırlattılar.

Öğretmen Özdoğan’ın, “Başörtülüysen madem İmam Hatiplere git. Bu okula geldiysen başını açacaksın. Veya git en arkaya otur, başını aç, içeri erkek girerse tekrar örtersin. Çok istiyorsan peruk tak. Benim stajyer öğretmenlerim peruk takıyordu. Senin niyetin ne, seni kim örgütlüyor? Ne yapıyorsun? Başına peruk tak, aynı şey değil mi? Saçın gözükmüyor neticede” dediği de belirtildi.

“YA PERUK TAK, YA SINIFA GELME”
Öğrencisine bir dahaki derse kadar müddet vererek “ya peruk tak ya gelme” diye tehdit ettiği belirtilen Özdoğan’ın “18 yaşına gelince git oyunu kullan. Kim sana örtü taktıracaksa onu seç. Burası demokratik bir ülke” diyerek siyasi açıklamalar yaptığı da öğrenildi.

Başörtü takmanın keyfilik olduğunu söyleyen Özdoğan’ın “Benim vaktimi alıyorsun” sözleri üzerine öğrenci Rukiye Bendeş’in “Buyrun hocam ders işleyelim, benim bir şey dediğim yok, dersi dinlemek istiyorum” dediği öğrenilirken, öğretmen Özdoğan’ın derse başlamadığı, dersin 20 dakikası boyunca bu tür konuşmalarla geçirildiği bildiriliyor.
Öte yandan, Edebiyat Öğretmeni Hanife Özdoğan’ın, “başörtüsüne müsamaha gösterelim” diyen diğer öğretmenlere “Mahalle Mektebi Hocası” dediği öğrenildi.

Rukiye Bendeş ve ailesi bu durumdan dolayı çok yıprandıklarını belirterek bu hususta yetkililerden insan hakları anlamında çözüm beklediklerini, aksi takdirde kızlarının okul hayatının tehlikeye girdiğini belirttiler.
Kayseri Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi (solda) Rukiye Bendeş, başörtüsü taktığı gerekçesiyle okulun edebiyat öğretmenlerinden Hanife Özdoğan (altta) tarafından ders içerisinde, “Hangi örgüte üyesin, arkanda kimler var, çok istiyorsan peruk tak, başörtüsü takacaksan gelme” diyerek taciz edildi, kişilik haklarına saldırıldı.
 
yeniakit.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir