• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
HÜDA PAR`a saldırı Birecik`te kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Birecik ilçe Teşkilatı, partilerine karşı yapılan saldırıları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. HÜDA PAR ilçe binasında yapılan basın açıklamasını ilçe teşkilat başkanı İ.Halil Barlak okudu.

Barlak, özellikle inancın yaşanması önündeki engellerin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü konusunda samimi ve gerçekçi bir yaklaşım sergileyerek bu sorunun ortadan kalkması için nelerin yapılması gerektiğini çok net bir şekilde ortaya koyan partilerinin, bazı karanlık odakların uykularını kaçırdığını söyledi.

Bazı kesimlerin kendilerini bölgenin efendisi ve sahibi olarak gördüklerini belirten Barlak, "Özellikle de Müslüman halkımızın dinine saldırma hususunda pervasızca saldırılar gerçekleştiren PKK ve onun güdümündeki yapılar, ortaya çıkan bu yeni durumu kabullenmek istememektedirler. PKK ve onun güdümündeki yapılanmalar doğmakta olan bu güneşin ışığında karanlık yüzlerinin görülmesinden korkmaktadırlar. Maşası oldukları efendilerinin emirlerini yerine getirmek için partimize yönelik 6 aylık zaman dilimi içinde, Ceylanpınar, Hakkâri, Cizre ve Silopi`de saldırılar düzenlemiş, kardeşlerimizin canlarına, mallarına ve parti binalarımıza kast etmişlerdir. Biz Hür Dava Partisi Birecik ilçe teşkilatı olarak bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

"Bu fitne ve ateş çemberi bölgede taraf olan olmayan herkesi etkiler"
Halka, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına seslenen Barlak, "Bu menfur saldırıları gerçekleştirenler geçmişte de bölgemizde bu tür saldırılar yapmış, yapılan tüm uyarılara rağmen bu saldırılar durmamış ve bölgemiz insanı bu sıkıntılardan dolayı çok büyük bedeller ödemiştir. Bu gün yine aynı karanlık odaklar bölgemizde kardeşi kardeşe kırdırmak için sinsi ve hain planlar kurmaktadır. Bu saldırılara karşı topluca tepki verip ortak hareket etmezsek yakılmaya çalışılan bu ateş bölgedeki herkesi yakacaktır. Bu fitne ve ateş çemberi bölgede taraf olan olmayan herkesi saracaktır. Bunun unutulmamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sorumluluk alabilen herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz"
Partilerine yönelik son saldırıda gençlerin ve çocuk denilebilecek yaştaki kişilerin kullanıldığını belirten Barlak, "Yapılan bu saldırılarda gençlerin ve çocuk denilebilecek yaştaki evlatlarımızın kullanılması da en az bu saldırılar kadar çirkin ve aşağılık bir durumdur. Kardeş olan halkımızın bir birine düşman olmasını amaçlayan bu kin ve nefretin, bu kirli tezgâhları kuran asıl faillere dönmesini temenni ediyoruz. Kardeşlik, huzur, güven ve adaletin tesisi için sorumluluk alabilen herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi yetkililerine, Silopi halkına ve Cizre`de çetelerin saldırılarına maruz kalan mağdur kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu saldırıların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz." (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir