• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bozdağ: BM'nin yaptığı sadece ölü sayıcılığıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- "Halk İradesine Darbe Karşısında Dünyanın İmtihanı" başlıklı konferansta bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; "Türkiye olarak gerek Arap Baharı sürecinde gerekse başka konularda sürekli insan haklarının, demokrasinin, hakkın ve haklının yanında, hürriyet, adalet, eşitlik, refah, adil paylaşım, iyi yönetim diyen anlayışların yanında durduk." dedi.

 

"İnsanlık tarih boyunca Hak ve Hakikat mücadelesi vermiştir"

İnsanlık tarihi boyunca hak, hakikat, hürriyet, adalet, refah, adil paylaşım, iyi bir yönetim ile dünyada mutlu olmak için yaşam, mal ve namus emniyetini temin etmek için yapılan çabaların değişmeyen mücadele başlıkları olduğunu ifade eden Bozdağ, "Bu başlıklar başlangıçta böyleydi, şimdi yine aynı. Eminim ki yarın da yine aynı olacaktır. Ama bunların içerisinde her zaman kazananların hürriyet, adalet, hak, hakikat, eşitlik diyenlerin olduğunu biliyoruz. Dünya bunun tanığıdır. Geçmiş ve tarih bunun tanığıdır. Biz bunlarla beraber geleceğe ışık tutuyoruz. Eminim ki, bugün Mısır'da da Suriye'de de başkaca yerlerde de yine hürriyet, eşitlik, adalet, hak diyenler kazanacaktır. Bu zaman alabilir ama bu geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da böyle olacaktır." diye kaydetti.

 

Bozdağ, bu mücadelelerde en büyük görevin de böylesi platformlara düştüğünü ifade ederek, Müslüman parlamenterlerin, Müslüman mütefekkirlerin, İslam alimlerinin bu noktalardaki hassasiyetlerini her yerde aynı cesaret ve aynı gür seda ile ortaya koysalardı, dünyanın bugününkinden daha farklı, daha da iyi ve ileri bir noktada olacağını anlattı.

 

"Her toplumun bir hikâyesi vardır"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, her ülkenin, her toplumun bir hikâyesi olduğunu belirterek, "Bunlar, güzel hikâyelerden oluşsun. Bütün tecrübeler iyilerden, güzelliklerden oluşsun ama maalesef bütün hikâyelerin güzelliklerden oluşmadığı çok açık." ifadesini kullandı.

 

Hikâyelerin hem Türkiye hem İslam ülkeleri hem de dünyanın başka ülkelerinde iyi olmadığını yakından bildiklerini ifade eden Bozdağ, bu yüzden bu hikâyelerdeki yanlışlardan ders alınması, iyi irdelenmesi, ibret alınması gerektiğini dile getirdi.

 

Birleşmiş Milletler'in Suriye'de yaşananlar karşısında elle tutulur hiçbir adım atmadığını aktaran Bozdağ, "BM'nin Suriye'de yaptığı sadece ölü sayıcılığıdır. Suriye'de ne kadar insanın hayatını kaybettiğini öğrenmek isteyenler BM kayıtlarına bakarak bunu örenebilirler" dedi. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir