• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gençler ışık hadisesini yerinde izlediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ve İlçe Gençlik Merkezleri tarafından gençliğin gelişimine katkı sağlamak, gençlerin kültürel alanlara ilgisini arttırmak amacıyla Van, Batman, Bitlis, Şırnak ve Mardin illerinden çok sayıda genç Tillo'ya götürüldü.

Van ve ilçe Gençlik Merkezlerinden "Atasız Ati Olmaz" projesi kapsamında 500 genç İbrahim Hakkı Hazretlerini anma ve Işık Hadisesinin izlemek amacıyla Tillo'ya götüldü.
Işık Hadisesinin yaşandığı 05.00'de Tillo'da bulunan Vanlı gençler diğer illerden de gelen toplam 6 bine yakın genç ile birlikte ışık hadisesini izledi. Sonraki gün Van'a dönen gençler, müthiş bir olaya şahit olduklarını söyledi.

Bu yıl Gençlik Merkezinin birçok gezi faaliyetinden faydalandıklarını belirten gençler, "Görevliler tarafından gelen misafirler bilgilendirilerek ışık hadisesinin sırrı anlatıldı. Güneşin doğmasıyla birlikte yaşanan hadise karşısında oldukça şaşırdık. Bize bu imkânları sunan yetkililere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştular.

Tillo'da yaşanan ışık hadisesi hakkında bilgi veren Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ise, gerçekleşen hadise karşısında gençlerin oldukça etkilendiklerini söyledi.
Etkinliğe Van ve İlçe Gençlik Merkezleri ile birlikte 500 genç ile katıldıklarını belirten Arslan, "Gençlik Merkezimiz yıl boyu geziler düzenleyerek, il dışına daha önce gitmemiş kişileri gezi ve kamplara gönderiyoruz. Siirt Aydınlar (Tillo)'da yaşanan hadiseyi gençlerimize izletmek için katılım sayımızı yükselterek,500 gencimizi o manevi anı yaşamalarını sağladık." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir