• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Osmaniye teşkilatından saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Hür Dava Partisi Osmaniye il ve ilçe teşkilatları tarafından yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Osman Aslan okudu.
 
PKK`nin paravan gençlik yapılanması olan YDGH`li provokatörlerin Silopi ilçe binalarına düzenlendikleri saldırıyı lanetlemek için toplandıklarını belirten Aslan, düşüncelerine güvenemeyenlerin toplum huzurunu kaçırmak istediklerini söyledi.
 
Aslan, "Maalesef aciz olanlar kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemiştir. Hür Dava Partisinin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanlar Silopi`de kendilerini gösterdiler. Çarşamba akşamı Silopi teşkilat binamıza yapılan saldırının, neye ve kime hizmet ettiği malum derin odakların güdümündeki yapıların Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya onları birbirleri ile çatıştırmaya matuf bir girişimdir. Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.
 
"Halkın huzuru tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir"
Halkın huzuru, insani ve İslami haklarının tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerinde olduğunu vurgulayan Aslan, anarşi ve tahammülsüzlüğün halka bir faydası olmadığını belirtti.
 
"HÜDA PAR toplumun bir parçasıdır"
HÜDA PAR`ın toplumun değeri ve bir parçası olduğunu ifade eden Aslan, sözlerine şöyle devam etti: Halkımız bu oyunlara alet olmamalı. Kendilerini ve çocuk yaştaki gençlerini kimseye kullandırtmamalıdır. Bu memlekette herkes birbirine tahammül etmelidir. Hiçbir oluşumun diğerlerine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı yoktur. Herkes birbiri ile yaşamaya alışmak zorundadır. Hür Dava Partisi bu toplumun gerçeği ve parçasıdır. Referansını İslam`dan ve bu toplumun değerlerinden almaktadır. Bu partiyi siz ve sizin beklentileriniz oluşturmuştur. Her şeye rağmen bu toplumun değerlerine hakka ve barışa hizmet edecek beklentilerinizi yerine getirecektir. Bu menfur saldırı akim kalmaya mahkumdur, kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi yetkililerine ve Silopi halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bu saldırıların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz." (Abdulkadir Alakuş, Sinan Özdil - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir