• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Siverek'te İş-Kur başvuruları olaylı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek'te İş Kur tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 644 kişinin istihdam edileceği iş için başvuruların yapıldığı spor salonu önünde işlemlerin ağır yapıldığını ve bazı kişilerin sırayı takip etmediğini ileri süren adaylar olay çıkardı.

TYÇP kapsamında 9 ay boyunca kamu kurum ve kuruluşlarında asgari ücretle istihdam edilecek 644 personel için başvurular bu sabah başladı. Sabahın erken saatlerinde başvuruların yapılacağı Siverek Kapalı Spor Salonu önünde uzun kuyruklar oluşturan halk, işlemlerin çok ağır yapıldığını, sıralama kimsenin dikkat etmediğini ileri sürerek Kapalı Spor Salonu önünde izdiham çıkardı. Çıkan izdiham sırasında Kapalı Spor Salonunun kapısını kıran kalabalık salon içerisine girmeye çalıştı. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği olaylar sırasında bazı 2 kişi biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Erkal, kalabalığı içeri aldı
Yaşanan olayların ardından Siverek Kaymakamı Hamza Erkal olay yerine gelerek halk ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından kalabalık grup polis kontrolünde salon içerisine alınarak tribünlerde oturtuldu.
(A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir