• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Batman'ın büyük altyapı sorunu var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı M.Mahsum Padir, kentteki sıkıntı ve sorunlarla ilgili önemli açıklamada bulundu.

 

Batman'ın okul sorunu çok
Batman genelinde tüm muhtarların en büyük sorunlarından birinin eğitim sorunu olduğunu söyleyen Padir, "Batman'da okulların bina yetersizliği söz konusudur. Mevcut Hükümet okulların ödeneğine para gönderiyor ama yine de bu eksiklik giderilmiyor. Özellikle muhtarların şikâyeti, sınıflardaki öğrenci doluluğudur. Bazen bir sınıfta 50-60 öğrenci aynı esnada ders görüyor. Bu da öğrencilerin eğitiminde büyük bir engel oluyor. Bu sorunu gidermek için okulların artırılması gerekir." dedi.

 

İluh Deresi ve çevresinin kentsel dönüşüme uğraması gerekiyor
Batman'ın çok büyük bir altyapı sorunun olduğunu belirten Padir, "Batman'ın tüm mahallelerinde altyapı sorunu çok büyüktür. Altyapıda çok büyük sıkıntılar var. Örneğin kış aylarında en ufak bir yağmurda tüm kanalizasyonlar tıkanıyor ve dolayısıyla sorun yaşıyoruz. Belediye biraz olanaklarını çoğaltarak bu sorunu giderebilir. Özellikle İluh Deresi'nin kentsel dönüşüme uğraması gerekiyor. Bu derede kentsel dönüşüm olmadığı müddetçe Batman hep kötü görüntüsüyle kalır. Bir yağmurda bu derede yine sel felaketi yaşanabilir. Belediyeden İluh Deresi ve çevresinde bir kentsel dönüşüm yapmasını ve yeşil alana dönüştürmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Doktor sayısı artırılmalı
Batman'da doktor sıkıntısının da söz konusu olduğunu ve doktorların geçen yıllara oranla daha iyi olduğunu fakat sayılarının artırılması gerektiğini belirten Padir, yetkililerden Batman'daki doktor sayısını arttırmalarını, özel hastanelerden de halka biraz daha kolaylık tanımalarını istedi.

 

Batman'da su kesintisi had safhada
Batman'daki tüm sorunları yetkililere ilettiklerini fakat bir adımın atılmadığını öne süren Padir, su kesintilerine değinerek Batman'da yaz aylarında su kesintilerinin had safhada olduğunu vurguladı. Padir, "Belediyeye gittiğimizde belediye 'TEDAŞ'tan kaynaklanan bir sorun' diyor. Artık bu bir mazeret midir yoksa gerçekten böyle bir sorunlar mı karşı karşıya kalıyorlar bilemiyorum. Yalnız bu sorun ne şekilde kaynaklanıyorsa kaynaklansın çözümüne yönelik adımlar atmak lazım.

 

Diğer taraftan TEDAŞ sorunu. Meskûn mahallelerimizde özellikle sokaklarımız karanlıklar içerisindedir. Sokak lambaları genelde yanmıyor ve bu da hırsızlara davetiye çıkarıyor. Her seferinde bu sorunları yetkililere iletiyoruz ama kimse bir şey yapmıyor" diye konuştu.

 

Batman'a Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi kurulmalı
Padir, Batman'a özellikle Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi kurulmasının elzem olduğunu ve yetkililerin Batman'ın fiziki şartlardan her türlü koşullara kadar sorunların iyileştirilmesi yönünde çaba sarf etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir