• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kulpta İki Aile barıştrıldı:
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Kulp ilçesinde, aralarında husumet bulunan Demir, Tanrıkulu, Filiz, Yeprem aileleri ile Çiçek aileleri İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı`nın çabaları sonucu barıştı.

Son zamanlarda husumetli aileleri barıştırmak için mücadele eden Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul ve kanaat önderleri arazi anlaşmazlığı yüzünden aralarında 8 yıldır husumet bulunan Demir, Tanrıkulu, Filiz, Yeprem aileleri ile Çiçek ailelerini barıştırdı. Aileler arasında ara bulucu olarak devreye giren Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, Kulp`un ileri gelenlerinin yoğun çabaları sonucu iki köy arasında barış sağlandı.

Saltuk köylülerinden Demir, Tanrıkulu, Filiz ve Yeprem aileleri ile Akçasır köyünden bulunan Çiçek aile fertleri Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde buluşarak okunan Kur`an-ı Kerim’in ardından el sıkışıp barıştı. Burada bir konuşma yapan Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "İlçede yaşanan husumetlerin bitmesi için ellerinden geleni yaparak birçok aileyi barıştırdıklarını ve bugünde aralarında sekiz yıldır husumet olan aileleri barıştırmanın sevincini yaşıyoruz. Kulp ilçesinde yaşayan halkın ileri gelenleriyle birlikte kavgalar dövüşler olmadan kan dökülmeden insanların anlaşabileceğini gösterdiler inşallah bu barışlar bütün bölgede yaşayan insanlara örnek olur" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe merkezine geçer aileler, burada barış yemeğine katıldı.
İHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir