• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Mısır`dan HAMAS`a açık tehdit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Mısır`da gerçekleşen darbenin ardından Cunta yönetimi ile HAMAS arasındaki anlaşmazlık gittikçe artıyor. Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi HAMAS`ı tehdit ederek "Eğer HAMAS içişlerimize müdahale etmeye devam ederse, kendisine yönelik çok sert müdahalede bulunacağız" dedi.
 
Sina`da Mısır askerlerine yönelik gerçekleşen saldırılar ile ilgili HAMAS`ı itham eden cunta yönetimi dışişleri Bakanı Fehmi, "Emniyet görevlilerimize yönelik gerçekleşen saldırılar ile ilgili HAMAS veya başka hareketler ile ilgili herhangi bir delile ulaştığımız zaman kendilerine yönelik en sert muamelede bulunacağız." ifadelerini kullandı.
 
Darbeden sonra Filistin halkının hayat kapısı konumunda olan Refah Sınır Kapısını kapatan cunta yönetimi, HAMAS`ı Mısır`ın içişlerine müdahale ediyor diye suçlayarak yaptığı eylemi meşrulaştırmak istiyor.
 
İslami Direniş Hareketi HAMAS ise daha önce yaptığı birçok açıklamada Mısır`ın ile ilişkilerinin iyi olmasını istediklerini fakat Mısır`daki yeni yönetimin kendilerine yönelik dile getirdikleri suçlamalardan dolayı buna yanaşmadıklarını dile getirmişti.
 
Son olarak geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir açıklama yapan İslami Direniş Hareketi siyasi birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk; kendilerinin Mısır`a yönelik herhangi bir düşmanlık yapmadıklarını ve bunun Filistin halkının lehine değil de aleyhine olacağını ayrıca Mısırla aralarının yeniden düzelmesi için Katar`ı aracı yaptıklarını fakat Mısır`ın bunu kabul etmediği ifade etmişti. (Sait Teşne - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir