• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl Cezaevi`nde firar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde dün akşam firar eden 18 hükümlünün firarları ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Mahkumların kazdıkları tünelin çıkış noktasının, askerlerin nöbet tuttuğu nöbetçi kulübesinin tam yanında olduğu ve burada mahkumların firar ettiği ileri sürüldü.

Bingöl Muş Karayolu, Kalaönü Mahllesinde bulunan Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde kalan mahkumların yaklaşık 1 yıldır firar etmek için tünel kazma faaliyetleri içerisinde olduğu ve çıkış yaptıkları tünelin çıkış noktası ile kaçtıkları dağ arasında 100 metre olduğu gelen iddialar arasında.

Firar edenlerden 14`nün hükümlü 4 kişinin ise tutuklu olduğu belirtildi.

Cezaevinde firar eden mahkumların yakalanması için geniş çaplı operasyonalar başlatılırken, Bingöl`e bağlantılı olan tüm yolların giriş ve çıkışların kontrol altına alındığı öğrenildi.

Firar eden 18 mahkumun PKK suçundan cezaevinde yattıkları ifade ediliyor.

Bingöl M Tipi Açık Cezaevi`nde kalan 18 hükümlünün dün akşam firar ettiği öğrenildi. Hükümlülerin kazdıkları tünelden firar ettiği ileri sürülüyor. Firari hükümlülerin PKK suçundan cezaevinde yattıkları ifade ediliyor.

Olayın duyulması üzerine cezaevine gelen Bingöl Valisi ve Cumhuriyet Savcısı, Bingöl M Tipi Açık Cezaevi yetkililerinden bilgi alıyorlar.

Polis ve jandarma ekipleri, hükümlülerin yakalanması için çevre illerde çalışma başlattı. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir