• DOLAR 32.502
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2478.479
  • ...
"Olmayan su ve telefonun faturalarını ödüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yaklaşık 3 aydır suların akmadığı sitede bir haftadır telefonlarda yok. Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Kömürcüler Sitesi Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas ve site esnafı, Van Belediyesi ve Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne tepki göstererek akmayan suyun ve kesik telefonların faturalarını ödemek zorunda olduklarını belirttiler.


Sorunlarımızı Belediye başkanına iletmemize rağmen çözüm yok!
İşlerinin gereği toz toprak içerisinde olduklarını belirten SS Van Kömürcüler Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas, Üç-dört aydan bu yana sularının kesik olduğunu belirterek, "Defalarca belediyeyi aramamıza rağmen sorunumuz çözülmedi. VATSO başkanı Necdet Takva aracılığıyla dile getirdik. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya şifahen söyledik. Bize Eylül ayının başında çözüleceğini söyledi. Ama maalesef bugün ayın 24'ü olmasına rağmen hala sitemizde su akmamaktadır. Bu konuda gerçekten büyük bir mağduriyetiz var." dedi.


Akmayan suların faturasını ödüyoruz
Sularının akmadığını ancak faturalarını geldiğine tepki gösteren Arvas, "3-4 aydır akmayan suyun faturalarını vermek zorunda kalıyoruz. Her ay ortalama 42-43 liradan aşağı gelmiyor. Tüm esnafımız bu mağduriyeti yaşıyoruz. Hem sularımız akmıyor hem de akmayan su faturalarını ödemekteyiz." ifadelerini kullandı.


"Sorunlarımıza lakayt kalsalar 2014 yerel seçimlerini protesto ederiz!"
Diğer önemli bir sorunlarının da telefonlarının kesilmesi olduğuna işaret eden Kooperatif Başkanı Arvas, Türk Telekom'un son zamanlarda kendilerinin de anlam veremediği bir şeyler yaptığını belirterek, "Eğer şehircilik anlayışı bu kadar ağır işliyorsa bu bürokrasinin büyük bir hatası ve hantallığıdır. Van'da 8 milletvekilimiz var. Hiçbirinin yüzünü göremiyoruz. Eğer bu şekilde sorunlarımıza lakayt kalacaklarsa açık ve net söylüyorum; 2014 yerel seçimlerinde arkadaşlarımızla anlaşıp site olarak bütün partileri protesto edeceğiz. Seçime katılmayacağız." şeklinde konuştu.


"Telekom belediye gibi kesik olan telefon parasını istiyor"
İş sezonunun açılmaya başladığı bir zamanda telefonlarının kesildiğini ve kredi kartlarını kullanamadıklarını söyleyen Arvas, Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne de tepki göstererek, "Tam da kömür sezonunda iyi kötü iş yapacağı dönemde Telekom'un 18 Eylül'den bu yana 62 esnafın telefon şebekesi yok. Biz defalarca müşteri hizmetlerin aramamıza rağmen sadece kayıt yapmaktan başka bir şey yapmadılar. Dün itibarıyla bizzat yönetim kurulumu alarak Türk Telekom il müdür ile yüz tüze görüştük. Sorunlarımızı dile getirdik. Bize dün itibarı ile çözüleceğini söylediler. Oysa aradan 24 saatin geçmesine rağmen halen bu sıkıntımız da devam ediyor. Üzülerek ifade edeyim Telekom da aynı Belediye gibi telefon aylık abonelik ücretleri ödüyoruz. Ancak kullanmadığımız bir telefonun ücreti talep ediliyor. Ben kullanmadığım bir telefonun neden sabit ücretini ödüyorum" diye sordu.


Satışlarının büyük bir bölümünü kredi kartlarıyla yapıldığını hatırlatan Arvas, "İnternet telefon hatlarına bağlıdır. Dolayısıyla bizler ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Müşterilerimiz gelip buradan tekrar geri gidiyor. İş sezonudur biz bu günde böyle sıkıntılarla karşılaşırsak telefonu ne yapayım. İnşallah sıkıntımız en kısa zamanda çözülür" ifadelerini kullandı.


"Üvey evlat muamelesi görüyoruz"
Site esnafından M. Sait Yakut da Kömürcüler Sitesi'nin bölgenin en düzenli sitelerden biri olduğunu belirterek, "Ne yazık ki ne kanalizasyonuz var, ne sularımız var ne de kamu hizmetlerinden faydalanabiliyoruz. Telefonlarımız da arızalandı. Burada üvey evlat muamelesi görüyoruz. Yetkililerden talebimiz bir an önce bu sorunlarımızı kulak vermeleri ve çözmeleridir. Bu noktada özellikle Ticaret Odasının da girişimlerini bekliyoruz." dedi.


Bunlar kimin vekilleri?
Site Esnafından Fehim Yakut ise Van Milletvekillerine tepki göstererek, "8 tane milletvekilimiz var. Ancak seçim sezonu dışında kendilerini görmüyoruz. 3 aydır buraya su gelmemiş bir fatura ödemeden ikinci fatura geliyor." diyerek tepkilerini dile getirdi. (Murat Dalgın/Mehmet Aldemir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir