• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Yıllardır gizlenen o ülke İran çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MGK`nın ünlü 28 Şubat toplantısında alınan kararlarda, ``Türkiye`deki rejim aleyhinde faaliyet gösterdiği`` belirtilen ve bugüne kadar adı gizlenip ``Bir komşu`` olarak anılan ülkenin, İran olduğu ortaya çıktı.

Ankara`da devam eden 28 Şubat davasına MGK tarafından gönderilen belgelere göre 1997`deki toplantıda irticai faaliyetlere karşı 18 maddelik bir önlem paketi hazırlandı. Bu paketin büyük bölümü bugüne kadar basına yansıdı ancak ``Türkiye aleyhinde faaliyet yürüten`` ülkenin ismi resmen açıklanmadı. MGK belgelerinde ise bu ülke, tahmin edildiği gibi İran çıktı. Önlem paketinde İran konusunda şu bilgiler yer aldı:

``Ülkemizi çağ dışı bir rejimden ve din istismarının sebep olabileceği muhtemel bir çatışmadan korumak için, İran İslam Cumhuriyeti`nin ülkemizdeki rejim aleyhtarı faaliyet, tutum ve davranışlarına mani olunmalı, bu maksatla İran`a karşı komşuluk münasebetimizi ve ekonomik ilişkilerimizi bozmayacak, fakat yıkıcı ve zararlı faaliyetlerini önleyecek bir tedbirler paketi hazırlanmalı ve yürürlüğe konulmalıdır.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir