• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Saldırılar İslam`a ve insanlığa hizmet edenleredir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Geçen Çarşamba günü HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanlığı`na yapılan saldırıya tepkiler gelemeye devam ediyor. HÜDA PAR Tatvan İlçe Başkanı Erkan Yürek, partilerinin Silopi İlçe Başkanlığı`na yapılan saldırıyı kınadı.

Yürek, "Saldırıyı halkın teveccühünü kazanmış ve kazanmaya devam eden Hür Dava Partisi`nin bu hızlı yükselişini hazım edemeyen karanlık çevrelerce yapılmıştır." dedi.

Müslüman Kürtlerin kesinlikle çatışmadan yana olmadığını söyleyen Yürek, "Bu tür saldırılar Müslüman Kürtleri kendi karanlık emellerine ortak etmeye ve bir çatışma ortamı yaratmaya çalışan karanlık güruhun planlarıdır. Fakat Allah`ın izniyle karanlıklar ne kadar çalışıp çabalasalar dahi doğan güneşle kaybolmaya mahkûm olacak." diye konuştu.

Müslüman Kürtlerin yıllarca gerek sistemin dayatmalarıyla gerekse de karanlık çetelerin elinden nice acıların çektiğini söyleyen Yürek, ``Bu acıların tekrar yaşanmaması için karanlığın savunuculuğunu yapan çetelerin HÜDA PAR`a yaptıkları bu saldırılar kesinlikle prim etmeyecektir. Çünkü bu saldırılar eskiden olduğu gibi şimdide kendilerine fayda sağlamayacaktır. Gelin bu saldırılardan vazgeçin. Halkın istediği şiddet, kan, gözyaşı değildir. Huzur, barış ve selamettir.`` dedi.

Duyarlı olan herkesin özellikle İslami STK`ların ellerini taşın altına koymaları gerektiğini belirten Yürek, ``Bu kalleşçe saldırılar basın açıklamalarıyla ve değişik platformlarda dile getirilerek kınanmalıdır. Yoksa bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla yüründüğü takdirde unutulmamalıdır ki gözü dünmüş yılan bir gün kendilerini ısırır. Tarih şahittir ki hesapsız yürüyen kişi kasaba et köpeğe kemik olduğu gibi tilkinin mekânında rahat uyuklayan aslan da çakala yem olmaya mahkûmdur.`` dedi.
(Menderes Beysülen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir