• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
"Esrar ve hırsızlığın tek nedeni maneviyatsızlıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da son yıllarda artan hırsızlık olayları ve esrar kullanımı toplumu rahatsız ediyor. Görüşlerini aldığımız vatandaşlardan Mehmet Kalır, İslam'ın yeterince yaşanmaması nedeniyle bu gibi huzursuzlukların oluştuğunu belirtti.

 

Son yıllarda manevi havası azaltılmak istenen Diyarbakır'ın peygamberler, sahabeler ve evliyalar diyarı olduğunu belirten Mehmet Kalır, diğer şehirlere maneviyatı Diyarbakır'ın pompalaması gerekirken, kentin bu aralar hırsızlar diyarına dönüştürülmek istendiğini kaydetti.

 

Diyarbakır'ın esrar ve hırsızlıktan geçilmediğini ileri süren Kalır, "Akşamları sokak ortasında esrar içiyorlar. Esrar içtikleri zamanda akılları başlarında olmadığı için sokaktan gelenlere ve geçenlere sataşıyorlar. Bazen bıçaklı kavgalarda çıkabiliyor. Bu sokaktan geçenlerin yanlarında ya silah olması gerek ya da bıçak. Bundan dolayı gece dışarı çıkamıyoruz. Biz kime gidip derdimizi anlatalım. Polise söylüyoruz, ne belediye nede polis hiç ilgilenmiyor. Devletin ve Belediyenin görevi olan şeylerdir bunlar. Biz burada huzuru istiyoruz." dedi.

 

Bu tür sıkıntıların İslamiyet'in hakkıyla yaşanmamasından kaynaklandığının altını çizen Kalır, "İslam'ı gücümüz yettiğince ve hakkıyla yaşamız gerekir. Bir birbirimize hürmet edelim, birbirimize saygı gösterelim, birbirimize karşı hoşgörülü davranalım. Bazı kusurlarımız olduğu zaman idare edelim. Bu şekilde olunca toplum kendiliğinden düzelecektir." ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay/Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir