• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Tarihi Merzeci Un Fabrikası restore edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZLİDENİZLİ - Denizli Belediyesi kent belleğinde önemli bir yeri olan Merzeci Un Fabrikası'nın restorasyonunu tamamladı. Kentin tarihi mekanlarını restore ettiren Belediye, Altıntop Mahallesi'nde bulunan Merzeci Un Fabrikasını yaşayan bir mekan haline getirdi.

Geçmişe değil geleceğe sahip çıkıyoruz
Şu ana kadar bir çok tarihi yapıyı restore ederek yeniden ayağa kaldırdıklarını ve hiç bir tarihi değerin yok olmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Yaptığımız çalışmalarla aslında geçmişe değil geleceğe sahip çıkıyoruz. Kentin tarihi hafızasını diriltmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çünkü bu değerler kent için, gelecek nesiller için önemli. İnanılmaz mimari özelliklere sahip bu değerleri geleceğe taşımamız gerektiği kanısındayım." dedi.

Herkes görmeli
Kentin tarihi hafızasını diriltmek için bu güne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: " Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi gibi Denizli'nin değeri olan binaların restorasyonunu tamamladık ve yaşayan mekanlar haline getirdik. Merzeci Un Fabrikası da ayakta kalarak bizlere ulaşan birkaç tarihi değerimizden biri. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan projesi onaylandıktan sonra çalışmalara başladık. 10-15 yıldır terk edilmiş durumda olan Merzeci Un Fabrikası'nda kısa bir süre içerisinde yapılan düzenlemeler ile restorasyon tamamlandı. Bu tarihi mekanları Denizli ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burası Denizli'nin ayrı bir değeri olacak. İstiyoruz ki burası yaşayan bir mekan olsun. Gençlerimize burada çeşitli kurslar verilsin. Sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlensin. Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını kente 'vefa borcu' olarak nitelendiriyorum. Kent merkezinde günümüz mimarisi içinde ilk günkü ihtişamıyla yükselen bu önemli eseri herkesin görmesi gerektiği düşüncesindeyim."(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir