• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Dicle Üniversitesi girişimci yetiştirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İş dünyası-Üniversite işbirliğine imza atan Dicle Üniversitesi, topluma ve Türkiye ekonomisine katkı sunmak amacıyla girişimlerde bulundu.

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ve Güneydoğu Genç işadamları Derneğinin (GÜNGİAD) desteklediği girişimcilik hamlesi Dicle Üniversitesi'nde başlatıldı.

 

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve 60 TÜGİAD üyesi işadamı, projenin imza töreni için Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile bir araya geldi.

 

TÜGİAD ve GÜNGİAD üyelerini makamında karşılayarak, projenin detayları konusunda görüşen Jale Saraç, iş dünyası-üniversite işbirliğinin güzel bir örneğine imza attıklarını belirterek, insanlara ve Türkiye ekonomisine yararlı olmak istediklerini söyledi.

 

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi ve Ticaret Odasının da destek verdiği proje kapsamında, 'Dicle Üniversitesi işbirliği ile Girişimcilik Diyarbakır'da' akademik müfredata dâhil edilecek.

 

Teorik eğitimin ardından düzenlenecek olan girişimcilik yarışması ile gençlere girişimcilik projelerini işadamlarından oluşacak bir jüriye sunma imkânı tanınacak ve gerekli görülmesi durumunda birinci gelen projeye ortak olunacak. Daha sonrasında projenin son ayağını oluşturacak olan "6. Bölgeye Teşvikler ve Girişimcilik" ile ilgili seminerler düzenlenecek. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir