• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Pkk Şehir Yapılanmasına Uyuşturcu Baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Jandarma ve polisin ortak düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 28 adreste uyuşturucu arandı. Operasyonda 22 kişi gözaltına alındı, 7 kişi tutuklandı.

Diyarbakır`dan sonra Mardin`de de PKK`nin  finans kaynaklarının çökertilmesine yönelik önemli operasyonlar başlatıldı. Mardin İl Jandarma Komutanlığı`nca E.Ö. liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik 6 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde, Derik ve Kızıltepe ilçeleri ile merkezeke bağlı köylerin yanısıra İstanbul ve Şanlıurfa illerinde; temin ettikleri ve yetiştirdikleri uyuşturucu maddeleri küçük paketler haline getirerek, torbacı tabir edilen sokak satıcıları marifeti ile kandırılması kolay genç nüfusun yoğun bulunduğu, okul önleri ve kafe gibi bölgelerde pazarladıkları tespit edildi.

Jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, `uyuşturucu madde kaçakçılığı, imal ve ticaret kaçakçılığı` suçlarını örgütlü bir şekilde işleyen organize suç örgütünün faaliyetlerini ortaya çıkarmak maksadıyla Derik ve Kızıltepe ilçe merkezi ve köylerinde, 22 şahsa yönelik 28 adreste eş zamanlı olarak adli makamlardan alınan arama kararına istinaden operasyon düzenlendi. Yapılan arama faaliyeti sonucu; küçük paketler halinde satışa hazır hale getirilmiş 322 gram toz esrar maddesi, 3 bin 743 gram kubar esrar maddesi ve 1 adet tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan 22 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 22 şahıstan 7`si tutuklandı. 15 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir