• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Mümin hakikatin talibidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- İslam Alimleri Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Tatvan Umut Der üye ve gönüllülerine "Kur'an-ı Kerimin evrensel mesajı ve medya" konulu bir seminer verdi.

Konuşmasında Allah'ın Kur'anı Kerimi tüm insanlığa gönderdiğini dile getiren Şenlik, Kur'an'ın hitabına bütün insanların müteveccih olduğunu söyledi.

Bediüzzaman hazretlerinden, Şeyh Sait Efendiden, Üstad Hasan El Benna gibi âlimlerin yaşantısından kendi yaşantılarına birer parça aldıklarını söyleyen Şenlik, "Çünkü mümin hakikatin talibidir. Hakikati nerde bulsa alır. Hakikat müminin kaybolmuş bir malıdır. Mümin malını buldu mu başkasının o malı almasına müsaade etmez.'' şeklinde konuştu.
Şenlik, "Hz. Muhammed (sav) sadece Araplara veya siyahlara veya beyazlara veya bir kabileye değil bütün insanlığa rahmet Peygamberi olarak gönderilmiştir. Bize vermiş olduğu mesajlar evrenseldir. Biz de bu evrensel mesajı medyayı kullanarak seslendiriyoruz. Bu rabbimizin emridir. Rabbimizin emrini artık eski hususla kapı kapı dolaşıp insanları tebliğ ederek değil Allah'u Teâlâ'nın insanoğluna bir nimet olarak verdiği teknolojiyi kullanarak tebliğ edeceğiz." Şeklinde konuştu.

Televizyon denilen teknolojinin bir de sahne arkasının olduğunu ifade eden Şenlik,Orda ne hazırlanırsa izleyicilere o izlenir. Teknolojiyi kötüye kullananların çevirdikleri oyunlarına kanmayalım. Her türlü ahlaksızlık, fitne ve hayasızlık bu teknoloji üzerinden yayılıyor.'' İfadelerini kullandı.

Şenlik konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Zararlı olan şeyleri medya üzerinde göstereceğiz ve işte zararlı şey budur. Faydalı olan şeyleri de göstereceğiz işte faydalı şey budur. Birileri ekrana kötü şeyler koydu mu bizde iyi şeyler koyabiliriz. Günümüzün emperyalistleri Siyonist'leri komünistlerinden faşistine kadar ne kadar batı üroloji temsilcileri varsa gün gelir İslam'ın karşısında Allah'ın izniyle diz çökecektir. Yeter ki Müslümanlar birbirlerine sahip çıksın. Allah'ın insanoğluna verdiği teknolojiyi iyi kullansınlar.''

Seminer yapılan dua ile son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir