• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeşim Tekstil online takipte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bugüne kadar 8 firmada kurulan online izleme istasyonlarının 9'uncusu Yeşil Tekstil'e kurulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya ile birlikte istasyonda incelemelerde bulundu.

 

Bursa'daki her fabrikaya tek tek online izleme istasyonları kurduklarını, bu doğrultuda 9'uncu tesisi Yeşim Tekstil'de hizmete aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Yeşim Tekstil, dünyanın önde gelen markalarına üretimler yapan, Bursa'nın en köklü firmalarından biri. Fabrikanın zaten arıtma tesisi mevcut. Bizler sistemin işletilip işletilmediğini denetlemek ve diğer firmalara örnek göstermek açısından böyle bir sistemi buraya da kurduk." dedi.

 

Yeşim Tekstil'e kurulan online takip sisteminin suyun parametrelerini ölçtüğünü ve anlık olarak BUSKİ ile Çevre Bakanlığı'na ilettiğini, böylelikle firmaların dereleri kirletmesinin önüne geçildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Parametreler suyun içerisindeki çözülmüş oksijeni, suyun iletkenliğini, suyun PH değerini, suyun sıcaklığını ve suyun debisini anlık olarak BUSKİ ile Çevre Bakanlığı'na iletiyor. Bu şekilde uzaktan tüm sanayiyi kontrol altında tutmuş, çevrenin kirletilmesinin önüne geçmiş oluyoruz." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir