• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Gazze Mescid-i Aksa için yürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır İsrail ablukası altında dünyadan kopuk bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışan Gazzeliler, son günlerde İsraillilerin Mescid-i Aksa`ya yönelik başlattığı uygulamaları protesto etmek için sokağa indi.

 

Mescid-i Aksa`ya yönelik ihlalleri, Gazze`de protesto edildi. Gazze`nin batısındaki Hamas Hareketi Yasama Konseyi merkez binası önünde toplanan yüzlerce Filistinli, "Mescid-i Aksa`ya destek ve İsrail`in Kudüs`e saldırılarına tepki" adı altında gösteri düzenledi.

Filistin bayrakları ve Mescid-i Aksa`nın fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Ey Araplar, Kudüs`e yardım edin", "Kudüs`e ve Mescid-i Aksa`ya selam olsun", "Aksa`mız tehlikede" sloganları atıldı.

Göstericilere seslenen Hamas Yasama Konseyi Üyesi Milletvekili Muşir el-Mısri "Gelinen aşama, Kudüs`e destek vermek ve İsrail`e karşı durmak için Batı Şeria`da halk ayaklanması başlatmayı gerektiriyor" dedi.

İsrail`in Mescid-i Aksa`yı yıkma ve yerine Süleyman heykelini inşa planını hayata geçiremeyeceğini, Filistin direnişinin buna izin vermeyeceğini ifade eden Mısri, Kudüs`ün tüm Yahudileri uzaklaştıracağını, Müslüman ve Arap kimliğini koruyacağını belirtti.

Mısri, Yahudileştirme faaliyetlerini durdurmak için Filistinli tüm gruplara üzerine düşeni yapma çağrısında bulundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir