• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
SGK'daki yoğunluğa yeni çözüm!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), hizmet sunumunu hızlandıracak ve hem vatandaşa hem de çalışanlara nefes aldıracak yeni ve pratik bir uygulamayı hayata geçiriyor.

BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, kısa süre önce göreve başlayan SGK Bursa İl Müdürü Ahmet Metin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında yeni uygulamaya ilişkin bilgi veren SGK İl Müdürü Ahmet Metin, SGK Bursa İl Müdürlüğünde çağrı merkezi ve akıllı sıramatik sistemlerinin kurulacağını ve kuruma gelen vatandaşların, özel hastanelerdeki gibi kapıda hosteslerce karşılanacağını açıkladı. Metin, "Türkiye'nin hiçbir kurumunda olmayan akıllı sıramatik sistemini Bursa'da uygulayacağız. Konusuna göre renkli sıramatik kağıtları ve zemine baskılı aynı renkli adımlarla işlemler kolaylıkla yürüyecek." dedi.

İşbirliğine açığız
SGK İl Müdürü Metin'e yeni görevinde hayırlı olsun dileklerini ileten BSMMMO Başkanı Sönmez, "Biz de haziran ayında gerçekleştirdiğimiz genel kurul ve seçimlerimiz neticesinde göreve geldik. Mesleğimiz ve kentimiz için bu işlere talip olduk. İnşallah güzel ve başarılı bir çalışma dönemi geçiririz" dedi. BSMMMO olarak, SGK ile işbirliğine her zaman açık olduklarının altını çizen Ahmet Hikmet Sönmez, "Meslek mensupları olarak, her daim birebir iletişim halinde olduğumuz kurumlardan birisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan ilişkilerimize önem veriyoruz. Yönetimimiz süresince de aramızdaki işbirliğini geliştirerek, birlikte verimli çalışmalara imza atmayı planlıyoruz" diyerek, meslek mensuplarının belli başlı sorunlarından bahsetti.

"Amacımız bağcıyı dövmek değil"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden SGK İl Müdürü Ahmet Metin de "Kurumlara örnek olmasını istediğimiz bir sürü projemiz var. Tüm bu projelerimizi paydaşlarımızla işbirliğinde gerçekleştirebiliriz. Bunun için de önemli bir paydaşımız olarak sizlerden destek bekliyoruz" dedi. Talep gelmesi halinde, bilgilendirme toplantılarına her zaman açık olduklarını dile getiren Ahmet Metin, şöyle konuştu:
"Bu bir bayrak yarışı. Hizmet çıtasını yükseltmek lazım. Amacımız can yakmak, bağcıyı dövmek değil. Bizim amacımız üzüm yemek. Bunun için de bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine ağırlık vermemiz gerekiyor."

SGK'da hostesli karşılama
Yakın gelecekte hayata geçirecekleri üç projeleri olduğunu açıklayan SGK İl Müdürü Metin, "İlk olarak, çağrı merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Kendi bünyemizde bir çağrı merkezi kuracağız. Çağrı merkezi projemiz ile gerek vatandaşlardan gerekse paydaşlarımızdan gelen tüm talepleri elektronik ortamda alacağız. Ve talep ileten kişilere nasıl bir geri dönüş istediklerini soracağız. Elektronik ortamda mı, çağrı yoluyla mı, mesaj yoluyla mı dönüş beklediklerini sorgulayacağız. En çok karşılaştığımız sorulardan biri de 'Ne zaman emekli olurum?' Bu yoğunluğu da yine çağrı merkezi aracılığı ile çözeceğiz" dedi. Kuruma gelen vatandaşları, özel hastanelerdeki gibi hosteslerin karşılayacağını ve doğrudan yönlendirme yapacaklarını da sözlerine ekleyen Ahmet Metin, bir diğer projelerinin ise akıllı sıramatik sistemi olduğunu bildirdi.

Akıllı sıramatik sistemi
Akıllı sıramatik sistemi ile vatandaşlara farklı yollardan sıra vereceklerini duyuran Ahmet Metin, sistem işleyişi hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Kuruma işi düşen vatandaşlar, internet sayfamızdan randevu alabilecekleri gibi, kuruma geldiklerinde T.C. kimlik numaraları ile de sıramatik kağıtlarını alabilecekler. Henüz Türkiye'nin hiçbir kurumunda olmayan bir yöntemle sıramatik sistemini yürütmek istiyoruz. Sıramatik kağıtları renkli olacak. Kurumumuza gelen vatandaşlara, konularına göre farklı renklerde sıramatik numarası vereceğiz. Mesela emeklilikle ilgili bilgi almak isteyenlere mavi renkte sıramatik kağıdı verilecek. Ve bununla birlikte, alışveriş merkezlerindeki gibi zemine baskılı renkli adımlar olacak. Mavi sıramatik numarası alan bir vatandaşımız mavi adımları takip ederek, işlemini kolaylıkla gerçekleştirecek."
SGK İl Müdürü Metin, hayata geçirecekleri projelerle kurumda işlerin aksamadan ve kolaylıkla yürüyeceğini söyledi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir