• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
`Her türlü saldırıyı göze alarak yola çıktık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Burhan Aydın, partilerinin Silopi ilçe teşkilatına düzenlenen bombalı ve molotoflu saldırıya sert tepki gösterdi. Aydın, sabır ve hikmetle hareket ederek oynanan oyunları ve kurulan tuzakları bertaraf edeceklerini söyledi.

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Teşkilatı adına açıklamada bulunan İl Başkanı Aydın, halkın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda siyaset yapmak için HÜDA PAR`ı kurduklarını söyledi.

Partilerini kurarken hangi kesimlerden ve kimlerden gelirse gelsin her türlü baskıyı ve saldırıyı göze alarak yola çıktıklarına dikkat çeken Aydın, "Halkımızın siyasi temsiliyetini sağlamak için seçimlere girme kararı aldık, ve hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz.

İnancımızdan aldığımız güç ve halkımızın desteğiyle hedeflerimize ulaşmak için azimle çalışıyoruz." dedi.

Seçimlere girip girmeyeceğimize biz karar veririz
Seçimlere girip, girmeyeceklerine ve nerelerde gireceklerine kendilerinin karar vereceğine vurgu yapan Aydın, "Yapılan, saldırıların bu kararımıza Hiçbir etkisi olmayacaktır. Yıllardır gerek sistem tarafından ve gerekse bu kesim tarafından yapılan her türlü baskı ve saldırılara boyun eğmediğimizi/eğmeyeceğimizi yönelik hiçbir girişim ve saldırı bizleri yolumuzdan Halkımızı siyasi alanda da temsil etmemizi engellemeye alıkoyamayacaktır. Kamuoyu çok iyi bilmektedir." şeklinde konuştu.

Kurulan tuzakları boşa çıkaracağız

Çatışmalardan, ölümlerden, şiddet eylemlerinden ve yapılan hukuksuzluklardan bıkan halktan büyük bir teveccüh gördüklerini dile getiren Aydın açıklamalarını şöyle sürdürdü: Bugüne kadar; halka, STK`lara ve siyasi partilere baskı ve şiddet uygulayarak, iradelerine ipotek koyarak, iktidarları ele geçirmeye alışkın olanları ciddi manada rahatsız etmiştir. Gayri İslami ideolojisini herkese dayatan ve kendilerine tabi olmayan kişilere ve yapılara karşı her türlü iftira ve şiddet yöntemini kullanan bu kesimin İslami yapılara ve halkımıza yönelik saldırılarında sistematik bir artış görülmektedir. Yıllardır, İslami STK`lara ve mütedeyyin kişilere saldıran malum kesim, partimize ve üyelerimize yönelik şiddet eylemlerini tırmandırmaktadır. Çözüm süreciyle beraber

Şımaran/şımartılan ve azgınlaşan bu kesim, son olarak Silopi ilçe teşkilatımıza yönelik bombalı ve molotoflu bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Geçmişte halkımıza acılar yaşatanlar, bu gün bir daha benzer acılar yaşatmak için halkımızı kamplara ayırarak, gençlerimizi birbirleriyle çatıştırmak istemektedirler.Bunun içinde, kendi dışındakileri düşman ilan etmekte ve sürekli provokatif eylemler ve saldırılar gerçekleştirmektedir.

Bizler, hiçbir zaman halkımızın zararına olacak böylesi kirli çatışmaların taraftarı olmadık ve buna müsaade de etmeyiz. Halkımızın maslahatını ve geleceğini düşünerek, sabırla ve hikmetle hareket edip, oynanan oyunları ve kurulan tuzakları boşa çıkaracağız."

Kürtlerin birliğe ihtiyacı vardır
Bölgedeki tüm örgütlü yapıların, etkili şahıslar ve kesimlerin de olası çatışma ortamını engelleme noktasında sorumluluk altında olduğunu söyleyen Aydın "Burada en büyük sorumluluk provokasyon peşinde olan saldırgan tarafı temsil eden kişi ve kurumlara düşmektedir. Bunlar, halkımızın evlatlarını birbirine kırdırtacak tutum ve davranışlardan uzak durmalıdırlar. Telafisi imkansız hadiselerin meydana gelmemesi için sorumluluk almalıdırlar. Sorumluluk almaz ve sorumsuzca davranmaya devam ederlerse, Olacakların vebali altında kalacak ve halkımız tarafından af edilmeyeceklerdir. Saldırılarda kullanılan gençler, kutsadıkları kişileri ve ideolojilerini Müslüman halkımıza dayatanlara alet olmamalıdır. Kürd gençlerini birbirine çatıştırmak isteyen, derin yapıların elemanlarını tanımalı ve bunların talimatlarına uymamalıdırlar. Halkımızı düşman kamplara ayıranlar, halkımıza en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Kürd halkının İslami ve insani haklarına kavuşması için ayrışmaya değil, daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır." şeklinde konuştu.

Saldırılara karşı herkes tepkisini ortaya koymalı
Bölgede oynan oyunların, yapılan provokasyonların ve çıkarılmak istenen çatışmanın sadece kendilerine yönelik olmadığını belirten Aydın son olarak, "Saldırıların muhatabı sadece biz olmadığımız gibi, çatışma ortamının oluşmaması için de sadece bizler sorumluluk altında değiliz.

Bölgedeki tüm örgütlü yapılar, etkili şahıslar ve kesimler de olası çatışma ortamını engelleme noktasında sorumluluk altındadırlar. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz.

Provokatörleri ve provokasyonları durdurmak ve bu fitne ateşini söndürmek için herkes üzerine düşeni yapmalı, saldırılara karşı en üst düzeyde tepkisini ortaya koymalıdır."şeklinde konuştu.(Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir