• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Anadile Destek Veren CHP’liye Partisinden Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dönem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıçlığı yapan CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, parti yönetiminin aksine ‘anadilde eğitime’ destek verince partide şimşekleri üzerine çekti.

Aynı zamanda CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan Türmen, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin tarafından sert bir dille uyarıldı.

TBMM’de 4 siyasi partiden 3’er üyenin görev yaptığı Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda sürekli kendi aralarında tartışmalarıyla gündeme gelen CHP’li üyeler, parti yönetimini de zor durumda bıraktı. CHP’li üyelerin ‘anadilde eğitim’ konusunda uzlaşamaması üzerine geçen hafta konu Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) tartışılmıştı. Parti sözcüsü Haluk Koç, Türkçe dışında anadil eğitimi yapılamayacağı yönündeki MYK görüşünü açıklamıştı. Ancak bir dönem AİHM yargıçlığı yapan Rıza Türmen, dün Taraf Gazetesi’ne verdiği demeçte ‘anadilde eğitim’ görüşünü yineledi ve “Kürt çocuğundan 5 yıl çalıyoruz. Türkçenin yanında çocuğa, evde konuştuğu dilde de eğitim verilsin.” ifadelerini kullandı.

Dün A Haber Televizyonu’na konuşan katılan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türmen’i sert ifadelerle eleştirdi: “Sayın Rıza Türmen’in, CHP Genel Başkanı’nın açıklamasının aksine CHP’nin yetkili kurullarının verdiği kararlarla çelişir açıklama yapmasını particilik anlayışıyla çakışır bulmuyorum. CHP milletvekili konumuna gelmiş olan insanın kamuoyuna açıklama yaparken kendi bireysel arzularını, taleplerini, düşüncelerini disipline etme yükümlülüğü vardır. Eğer bu yükümlülüğün gereklerini yerine getirmiyorsa bu arkadaşımız partiyle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaratacak bir yaklaşım içerisindedir.”

CHP’li Türmen ise dün Uzlaşma Komisyonu toplantısı öncesinde gelen eleştirilere rağmen geri adım atmadı. “Dışarıdakiler bizi rahat bırakırsa, oda dışındakiler rahat bıraksa, uzlaşma ruhunu görüyorum.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir