• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Kürdistan`da PKK`ye SIFIR Milletvekili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Yüksek Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada kullanılan oyların yüzde 90’ının sayıldığı ve resmî olmayan ilk sonuçlarda Mesud Barzani liderliğindeki IKDP’nin birinci parti olarak çıktığı kaydedildi.

Bölgedeki ‘Denge Azad’ internet sitesi sayımı devam eden kalan yüzde 10’luk oyun ise ilk belirlenen verilerde büyük etkisi olmayacağının belirtildiğini aktarırken, resmi olmayan ilk sonuçlarda göre şu ana kadar IKDP’nin oyların yüzde 52.36’sını, Goran Hareketi’nin yüzde 17.73’ünü, KYB’nin yüzde 13.9’unu, Kürdistan İslami Birlik Partisi’nin 8.04’ünü, Kürdistan İslami Topluluk Partisi’nin 5.41’ini, diğer partilerin ise yüzde 2.55’ini aldıkları tespit edildi. 111 sandalyeli Bölgesel Kürt Parlamentosu’nun 11 üyesi dini, etnik azınlık gruplara ayrılıyor.


PÇK VEKİL ÇIKARAMADI

PKK’nın bu ülkedeki siyasi partisi konumundaki PÇK’nın hiç milletvekili çıkaramadığı belirtildi. Erbil merkezli Rudaw gazetesinin köşe yazarı Wladimir van Wilgenburg, Al Monitor’da yayınlanan analizinde, Almanya’da tedavisi süren Talabani’nin yokluğunda oy kaybedip üçüncü sıraya gerileyen KYB’nin, PKK ile ittifak kurmak istediğini öne sürdü. Wilgenburg, “Barzani Türkiye ile birlikte Suriye’deki PKK varlığını sınırlandırmaya çalışırken, KYB ve PKK onun iktidarını budamak için güçlerini birleştiriyor” diye yazdı.

Kaynak: incanews.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir