• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eşi vefat eden 200 kadına sosyal yardım yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin merkez Yenişehir Kaymakamlığı ilçede bulunan ve eşleri vefat etmiş 201 kadına yardımda bulundu.

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı kapsamında, Yenişehir ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına başvuruda bulunup, yapılan değerlendirme sonucu başvurusu kabul edilen "eşi vefat etmiş" 201 kadının ödemeleri gerçekleştirildi.

Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, "2012 Yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce başlatılan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Hizmetine açılan, Bütünleşik Yardım Hizmetleri Programı Vakıf Otomasyonu programı üzerinden başvuruları alınan, 'Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakit Programı' kapsamında, düzenli bir geliri olmayan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan, 2022 Sayılı Kanun kapsamında yaşlılık aylığı alıp bu aylıklarından feragat eden kadınların, bu yardım programından faydalanabileceğini." belirtti.

Eşi vefat eden bayanların hesaplarına 2 ayda bir 500 TL aktarıldığı belirtilirken 201 kişiye Eylül ayına kadar toplam 316 bin TL ödeme yapıldığı ifade edildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir