• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Mazlum Der'den HÜDA PAR'a saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Şırnak Şubesi, HÜDA-PAR Silopi ilçe binasına düzenlenen bombalı ve Molotoflu saldırı ile Cizre'de Savaş Topal'ın evine ve arabasına düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

 

Cizre'de düzenlenen basın açıklamasında konuşan Mazlum-Der Şırnak Şube Başkanı Abdullah Ekinci, son dönemlerde politik yelpazenin farklı kesimlerine özellikle sivil vatandaşlara yönelik şiddet eylemlerinin toplumsal huzur ve barışı bozmaktan öte hiçbir amaca hizmet etmediğinin bilinmesini istediklerini söyledi.

 

Ekinci, "Kimden gelirse gelsin ve kime yönelik olursa olsun söz konusu şiddet eylemlerinin toplumsal vicdanda mahkum olduğuna dikkat çekmek isteriz.

 

Mazlum-Der Şırnak Şubesi olarak, herkesi makul, mutedil ve duyarlı olmaya davet ederiz. Zira mazlum Kürdistan halkının dayanışmaya ihtiyacının en çok olduğu bu dönemde, en son arzulanan şey mazlum halkımıza 90'lı yıllarda reva görülen zulmün tekrarıdır. Bu vesileyle sivillere yönelik söz konusu şiddet eylemlerini kınadığımızı kamuoyu ile paylaşırız." dedi. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir