• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
AK Parti: HÜDA PAR` a saldırılar kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- PKK tarafından HÜDA PAR teşkilat binalarına yapılan saldırılara siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkede herkesin siyaset yapma hakkı olduğunu ve HÜDA PAR` a yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, bir partinin saldırıya uğraması ya da baskı altına tutulmasının hiçbir şekilde kabul edilmez olduğunu belirtti.

 

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç saldırılar ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) yaptığı değerlendirmede, Silopi`de HÜDA PAR binasına yapılan saldırıyı kınayarak, bu tür saldırıları düzenleyenlerin bu yükün altında ezileceklerini söyledi.

 

"HÜDA-PAR` a yapılan saldırıyı kınıyoruz"
Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesinin siyasi partiler olduğunu ifade eden Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, " Bu anlamda fikri, düşüncesi siyasal görüşü ne olursa olsun. Siyasi partilerin varoluşu hem demokrasinin vazgeçilmez unsurları hem de çeşitlik anlamında ciddi bir katkı sunar. Bu anlamda biz HÜDA-PAR` a yapılan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

 

`Herkes siyaset yapabilmeli`
Siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkede herkesin siyaset yapma hakkına sahip olduğunu dile getiren Altaç, "Yasal hakları yerine getirmiş bir partinin saldırıya uğraması ya da baskı altına alınması hiçbir şekilde tasvip edilmez kabul edilmez" vurgusunda bulundu.

 

`HÜDA-PAR` a yapılan saldırı ilk değil`
Güneydoğu Anadolu`da bir dönem saldırıların ve çatışma ortamının yaşandığını belirten Altaç, bu anlamda bölge insanının hem maddi hem manevi boyutta çokça bedel ödediğinin altını çizdi. Altaç daha sonra, "Siyasi partiler bu duruma kayıtsız kalma gibi bir durumu söz konusu değil. Bazen bölge genel manada Ortadoğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`da bazı siyasi hareketlenmeler gündem çok çabuk değişebiliyor. Bugün HÜDA-PAR` a yapılan saldırı siyasi partilere yapılan ilk saldırı değil, eminim son da olmayacak" şeklinde konuştu.

 

`Sorunlar şiddetle çözülemez`
Düşünce özgürlüğünü, örgütlenme özgürlüğünü, insan haklarını ve demokrasiyi savunun herkesin birbirine saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Altaç, " Biz sorunlarımızı şiddet yöntemiyle, kavgayla, sıkı yumruklar ile değil, tokalaşmak suretiyle, birbirimize el uzatmak suretiyle konuşalım, tartışalım. Biz düşünce olarak daha önceki dönemlerde de bu tür saldırılara maruz kalmış bir parti olarak durumun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Damdan düşeni ancak damdan düşen anlar" şeklinde değerlendirmesini sürdürdü.

 

Bölgede yaklaşık on aydır kan ve gözyaşının dinmeye başladığını hatırlattanAltaç, "Kan ve gözyaşının olmaması sadece Ak Parti`nin sorumluluğunda olan bir husus değil. Bu anlamda bütün siyasi partilerin, bütün sivil toplum örgütlerin, meslek örgütlerinin bu sürece katkı sunması gerektiği kanaatindeyiz. Halkımız bu süreci oldukça önemsiyor ve oldukça da destek veriyor. Kim olursa olsun bu süreci akamete uğratacak gücü olamaz" ifadelerine yer verdi.

 

Altaç son olarak, ortalığı karıştırmaya yeltenenleri tasvip etmediklerini, bunu deneyecek olan kişi veya kişilerin bunun altında ezileceklerini belirterek değerlendirmesine son verdi. (M. Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir